x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rapid a câştigat la Bacău după o partidă aplaudată

Rapid a câştigat la Bacău după o partidă aplaudată

de Agerpres    |    01 Mar 2014   •   16:04
Rapid a câştigat la Bacău după o partidă aplaudată

Experienţa unor jucători ca Pancu şi Dică, precum şi incisivitatea etalată de Martin, Voicu şi Săndulescu au făcut ca Rapid Bucureşti să câştige, cu scorul de 2 -1 (1 - 0), prima partidă oficială din această primăvară disputată în deplasare, sâmbătă, în compania formaţiei SC Bacău, într-un meci din cadrul etapei a 17-a a Liga a II-a de fotbal, în Seria I.

Fotbaliştii echipei gazdă au început mai bine jocul, ratând şi cea dintâi mare ocazie a meciului în min. 5 prin Dumitriu şutul acestuia din careul de 16 metri fiind scos cu dificultate în corner de portarul Drăghia. Rapidiştii după ce echilibrează meciul, îşi asumă din ce în ce mai mult un rol ofensiv. În aceste condiţii, golul vine firesc, după o fază de atac, dar în urma unor greşeli ale apărării băcăuane. Mai întâi, Lozneanu are impresia că Martin s-ar fi aflat în ofsaid, iar în faza imediat următoare Burcă, deşi nu era flancat de nici una adversar, a vrut să degajeze spre linia de fund a terenului, dar mingea s-a oprit în plasa propriei porţi. În faza premergătoare golului, asistentul semnalizase eronat ofsaid, dar centralul Horaţiu Feşnic a judecat corect, văzând pasa venită de la adversar.

Băcăuanii încep mai bine şi repriza a doua, pun presiune pe adversari. Evoluţia bună se concretizează în min. 54 prin golul marcat de Şchiopu, cu un şut cu boltă, trimis de la 17 metri peste portarul Drăghia. În min. 60 rapidiştii au ocazia de a marca prin Ciolacu. Se opune Burcă pe linia porţii. Urmează o replică foarte bună a gazdelor care ratează prin Ungureanu. Singur cu portarul trimite razant cu bara laterală dreaptă a porţii apărate de Drăghia. Apoi, băcăuanul Tudor şutează tare de la 10 metri în pieptul portarului rapidist de unde mingea ricoşează în spatele terenului de joc. Rusu are la rândul său o foarte bună ocazie de a marca, însă şutul său este apărat de portar.

Gazdele se sting pe măsura trecerii timpului. După ce Dumitriu, unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor în această partidă este eliminat în urma primirii celui de-al doilea cartonaş galben, la un fault contestat vehement de gazde, fotbalişti şi spectatori, Rapid marchează. O face în min. 80 în urma unei faze colective de atac, concretizată printr-o sclipire a lui Martin, care trimite elegant peste portarul Petrariu.

SC Bacău are o tresărire de orgoliu, joacă avântat pe atac în următoarele minute, obţine o lovitură de la 11 metri în min. 84 numai că Ungureanu, cel faultat în careu, ratează şutând în portar. Până la final rapidiştii mai trimit odată mingea în bară în min. 89 prin Duman.

''Am făcut o primă repriză excelentă, chiar dacă SC Bacău, o formaţie al cărui joc a fost o surpriză pentru mine, prin aşezarea în teren şi dorinţa de a obţine un rezultat bun, nu s-a arătat deloc stânjenită de experienţa superioară a unora dintre fotbaliştii mei", a declarat Viorel Moldovan, antrenorul Rapidului.

Potrivit acestuia, în partea a doua a jocului, fotbaliştii rapidiştii au fost puşi în dificultate de mai multe ori de gazde, dar "a intervenit în aceste momente clarviziunea şi abnegaţia etalată de Pancu şi Dică, care au mutat jocul".

"Fotbaliştii mei au avut atitudine în faţa unui adversar pe care îl respect şi pe care îl văd calificat în play-off. Am avut şi noroc, dar şi acesta face parte din diagrama unui joc antrenant, având sare şi piper, aşa cum a fost şi cel din partida cu SC Bacău. Mă bucură că am câştigat acest joc, pentru a ne consolida poziţia de lider în clasament, dar şi pentru a ne respecta, prin joc şi rezultate, suporterii entuziaşti, care pe teren propriu, ori în deplasare, sunt alături de noi în aceste momente de neclaritate privind viitorul administrativ al echipei", a mai precizat Viorel Moldovan.

Recunoscând faptul că rapidiştii au dovedit "o experienţă superioară", Viorel Tănase, antrenorul SC Bacău a precizat că este "totuşi mulţumit" de evoluţia fotbaliştilor gazdă. El consideră că "nu s-a văzut o mare diferenţă" între jocul echipei pe care o pregăteşte şi cel etalat de Rapid Bucureşti.

"Dar când ratezi o lovitură de la 11 metri în ultimele minute de joc nu mai ai prea mult ce comenta. Privind partea plină a paharului, cred că prin ceea ce am realizat în această partidă, mai puţin desincronizările dintre fundaşii centrali şi o oarecare teamă de a şuta la poartă, avem speranţe că, începând chiar din etapa viitoare la Suceava, vom avea evoluţii care să ne premită obţinerea de puncte pentru accederea SC Bacău în play-off. SC Bacău va juca din ce în ce mai bine . Vom fi din ce în ce mai mult conectaţi la desfăşurarea jocului", a mai precizat antrenorul SC Bacău.

×
Subiecte în articol: rapid liga a II-a sc bacau viorel moldovan