x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rapid joacă braşoveanca

Rapid joacă braşoveanca

de Marius Mihalcea    |    24 Iun 2010   •   00:00

În afara brazilianului Marcos Antonio, care a fost transferat la recomandarea lui Daniel Niculae, toate celelalte achiziţii efectuate de rapidişti până în momentul de faţă în acest mercato provin de la o singură echipă: FC Braşov.



Ultimul care s-a alăturat contingentului braşovean de la Rapid este Nicolae Grigore, mijlocaş ul la închidere în vârstă de 27 de ani semnând cu „alb-vişiniii" un contract valabil pe trei sezoane. „Nicolae Grigore este jucătorul Rapidului. Mai bine spus, este din nou jucătorul Rapidului. El a semnat deja cu noi şi se află în cantonamentul din Slovenia alături de restul lotului", a confirmat preşedintele Rapidului, Dinu Gheorghe. „Am venit ferm convins că putem face performanţă şi a fost cel mai simplu lucru să decid să revin în Giuleşti. Pe Marius Şumudică am avut ocazia să-l cunosc la meciul dintre Braşov şi Bistriţa. Îşi doreşte mereu să câştige şi ştie să-i motiveze pe jucători, cel puţin asta am constatat la acel meci", a declarat pentru gsp.ro Nicolae Grigore, care a devenit al patrulea jucător venit în Giuleşti în această vară de la gruparea de sub Tâmpa. Ceilalţi fotbalişti care au urmat acest traseu sunt fundaşii Rui Duarte şi Ezequias şi mijlocaşul Mihai Roman, acesta din urmă semnâ nd, ca şi Grigore, tot pe trei ani.

Cel de-al cincilea „stegar" care urmează să ajungă la Rapid este atacantul Sabrin Sburlea, preşedintele Dinu Gheorghe lucrând special în aceste zile la acest transfer.
În ceea ce priveşte situaţia financiară a clubului, George Copos a spus că Rapid va avea în sezonul 2010- 2011 un buget de 6,5 milioane de euro. „Rapid va avea un buget de peste 10 milioane de euro, dar nu va putea folosi decât 6,5 milioane, pentru că restul sunt destinate achitării datoriilor făcute în 2008. Faţă de bugetul de stat nu mai avem însă nici măcar un leu datorie", a declarat principalul acţionar al echipei din Grant.

Altfel, trupa lui Marius Şumudică a avut programat ieri de la ora 18:30 cel de-al doilea joc-test din cadrul stagiului de pregătire din Slovenia contra ruşilor de la Sibir Novosibirsk. În prima partidă de verificare din mandatul lui Şumudică, Rapid a terminat la egalitate, scor 1-1, cu FC Luka Koper, campioana Sloveniei, golul giuleştenilor fiind înscris de Cesinha din penalty.


FC Braşov nu are nici antrenor
Jucătorii care au părăsit în această vară Braşovul cu destinaţia Rapid nu sunt singurele pierderi semnificative ale „stegarilor", care au rămas şi fără stoperul Ovidiu Abrudan, ajuns la Steaua. Mai mult decât atât, după ce nici Viorel Moldovan nu şi-a mai prelungit acordul, FC Braşov este în momentul de faţă singura grupare din Liga 1 care nu are antrenor principal.
În aceste condiţii, de pregătirea echipei se ocupă „secunzii" Daniel Isăilă şi Robert Ilyeş. „Momentan nu se pune problema să mai plece cineva de la echipă, iar în ceea ce priveşte numele viitorului tehnician, acesta va fi anunţat până la 5 iulie, când vom pleca într-un cantonament în Slovenia", a declarat directorul sportiv al „galben-negrilor", Gabriel Mirceoiu. Cel mai probabil, succesorul lui Viorel Moldovan va fi Cristian Popovici, ultima oară la FC Botoşani în Liga a 2-a.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport