x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rapid, milioane ratate anual!

Rapid, milioane ratate anual!

de Mihai Igirosanu    |    20 Oct 2011   •   21:00
Rapid, milioane ratate anual!

Faptul ca in fotbalul romanesc nu exista manageri, iar cluburile sunt conduse si gestionate dupa ureche, primeste cu regularitate cate o confirmare. Dupa cazurile John Oki Mikel, Taiwo, Nikola Zigici, Zoran Tosici sau Marko Pantelici, pierduti cu buna stiinta de Rapid, Poli Timisoara sau de fosta FC National, in aceste zile a mai aparut un exemplu care certifica stupizenia si amatorismul cluburilor noastre. Si asta la sase ani dupa ce ratasera transferurile aproape gratis ale nigerienilor John Obi Mikel si Taye Taiwo, care ulterior au ajuns la Chelsea si, respectiv, Olympique Marseille, iar acum sunt evaluati la 20 de milioane si, respectiv, 8 milioane de euro.

Marti seara, in Liga Campionilor, un atacant ivorian de 23 de ani, Seydou Doumbia, a facut din nou furori in tricoul lui TSKA Moscova. Africa­nul a izbutit o 'dubla' de senzatie in meciul castigat de echipa rusa cu 3-0 impotriva turcilor de la Trabzonspor, asta dupa ce, cu cateva saptamani in urma, Doumbia mai punctase de doua ori in deplasarea de la Lille. In 2008, Seydou Doumbia a fost adus in probe la Rapid, s-a pregatit cateva zile cu echipa 'satelit' a gruparii de sub Podul Grant, insa conducatorii giulestenilor au considerat ca ivorianul e sub nivelul Ligii 1 si i-au facut vant.

Imediat, pe fir au intrat elvetienii de la Young Boys Berna, care au achitat imediat 150.000 de euro si l-au inregimentat pe Doumbia. A marcat 42 de goluri in 56 de meciuri si a fost vandut la inceputul acestui an la TSKA Moscova pentru 15 milioane de euro.
Si Iancu a comis-oIn 2006, un tanar mijlocas sarb, Zoran Tosici, in varsta de doar 19 ani, era remarcat de antrenorul din acea vreme al Timisoarei, Sorin Cartu in timpul unui meci amical.

Imediat, tehnicianul i-a propus patronului Marian Iancu sa-l transfere pe Tosici, evaluat atunci la 400.000 de euro. Nemultumit de pret, dar si de statutul de extra-comunitar al sarbului, Iancu a refuzat transferul. La nici doua luni, Tosici s-a transferat de la Banat Zrenjanin la Partizan Belgrad, iar dupa o alta scurta perioada Manchester United a platit in jur de 9,5 milioane de euro lui Partizan pentru pustiul refuzat de Poli.

×
Subiecte în articol: fotbal intern