x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Rapid şi Gloria Bistriţa au picat examenul licenţei

Rapid şi Gloria Bistriţa au picat examenul licenţei

19 Mai 2014   •   12:37
Rapid şi Gloria Bistriţa au picat examenul licenţei

Rapid şi Gloria Bistriţa nu au primit licenţa pentru ediţia viitoare din Liga I, potrivit anunţului făcut luni dimineaţă de Viorel Duru, directorul de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal.

Iniţial, Comisia de acordare a licenţierii a decis să refuze dreptul de joc în Liga I pentru trei echipe, Rapid Bucureşti, Gloria Buzău şi CS U Craiova SA, pentru neîndeplinirea criteriului financiar, dar gruparea olteană a fost admisă în urma deciziei Comisiei de Apel, după audierea care a avut loc la data de 15 mai.

Viorel Duru a precizat că deciziile Comisiei de Apel sunt definitive şi executorii pe plan naţional, dar procedura prevede posibilitatea recursului la TAS, în termen de 21 de zile. O decizie irevocabilă trebuie să fie luată până la data de 30 iunie 2014.

Rapid a anunţat deja că va apela la instanţa de la Lausanne, însă, în opinia lui Duru, gruparea giuleşteană "are şanse zero la TAS".

Analizând situaţia cluburilor din primele două eşaloane, Viorel Duru a concluzionat: "Fotbalul românesc este în colaps financiar. Soluţia este infuzia de capital"

Datoriile restante la Liga a II-a au crescut de la 1,5 milioane de euro în 2012 la 5,7 milioane de euro în 2013.

×