x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Război între FRF şi CCA

Război între FRF şi CCA

de Vicentiu Neagoe    |    18 Ian 2012   •   21:00
Război între FRF şi CCA

Prin intermediul unui comunicat de pre­sa, Mircea Sandu i-a zadarnicit planurile sefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, care voia ca forul condus de el sa fie independent. Mai mult, CCA le-a cerut arbitrilor romani sa se planga de tratamentul la care sunt supusi in tara in fata tuturor prieteni­lor arbitri din strainatate. 'Sa nu cre­deti ca arbitrii romani n-au prieteni prin strainatate. Au foarte multi prieteni arbitri chiar! O sa vedeti ca, in cazul in care se vor cere arbitri straini, nimeni n-o sa vrea sa trimita', a spus Craciunescu.

In plus, forul condus de fostul mare arbitru vrea sa expedieze faxuri catre toate comisiile de ar­bitri din Europa, prin care sa so­li­ci­te un raspuns negativ in cazul in care FRF va decide sa aduca arbitri stra­ini. De partea cealalta, Federatia Ro­mana de Fotbal sustine ca, in con­for­­mitate cu statutul FIFA, Comisia Centrala a Arbitrilor are obligatia de a se supune deciziilor Comitetului Exe­cutiv al FRF. Regulamentul FIFA pri­vind organizarea arbitrajului in cadrul Asociatiilor membre FIFA stipuleaza la articolul 3, alin. 1 si 2 urmatoarele: Fiecare Asociatie membru FIFA este obligata sa infiinteze o comisie de arbitri, direct subordonata Asociatiei membru in cauza, conform articolului 13, alin. 1, litera e, a statutului FIFA. Comisia de Arbitri trebuie sa fie parte integranta a structurilor Asociatiei membru.

Or­ga­nizarea, regulamentele si dezvol­ta­rea arbitrajului trebuie sa se afle sub controlul exclusiv al Asociatiei membru, neputand sa cada in nici o circumstanta supervizarii sau controlului altor organisme, cum ar fi Ligile, Sindicatele sau Guvernele, incluzand Parlamentul sau alte autoritati al statului. Ion Craciunescu declarase ca decizia Adunarii Generale Extraordinare a LPF, de a solicita arbitri straini in cazul in care cei romani vor face greseli in primele cinci etape, este practic nula, deoarece nu va accepta aducerea acestora.

×
Subiecte în articol: fotbal intern