x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Real Madrid castiga pentru al 2-lea an consecutiv Supercupa Europei!

Real Madrid castiga pentru al 2-lea an consecutiv Supercupa Europei!

09 Aug 2017   •   09:14
Real Madrid castiga pentru al 2-lea an consecutiv Supercupa Europei!

Real Madrid castiga pentru al 2-lea an consecutiv Supercupa Europei! Echipa antrenată de Zinedine Zidane a învins-o pe Manchester United cu scorul de 2-1.

Madridul, fără Ronaldo, nu câștigase niciunul din cele patru amicale jucate în intersezon, fanii erau îngrijorați, dar los Blancos ies la lumină când e nevoie mai mare de ei. În partidele oficiale, cu miză. În finale.

Și spaniolii joacă mai bine, pasează mai mult și sunt mai periculoși. Manchester se apără în bloc, sus, departe de propria poartă, însă bara lui Casemiro scurtcircuitează planul defensiv al ”diavolilor”. După bară, presiunea crește și mai mult. Același Casemiro șutează peste poartă, dar nu mai greșește în minutul 24. Minge săltată elegant de Carvajal pe deasupra apărării insulare și demivoleu al lui Casemiro, la colțul lung. 1-0. Casemiro, alt gol important, ca în finala Ligii.

Time-out-ul de hidratare trezește United, care împinge jocul spre careul lui Navas. Fără gol. Pauză.

Trece un sfert de oră și, de la cabine, iese același Real ca un avion cu reacție ce survolează aeroportul Manchester.

Acțiune după acțiune, totul pare să se deruleze în favoarea spaniolilor. Bombă Kroos, De Gea se opune. Șut Marcelo, în plasa laterală. Zidane le cere să forțeze, simte momentul delicat al adversarilor. Și Isco, magicianul, după altă combinație de efect, rămâne singur cu De Gea. Nu ratează. 2-0.

United e ca un boxer. Se ridică de la podea și începe să lovească disperat. Două ocazii succesive, imense, Pogba și Lukaku. La poarta cealaltă, contră și bară Bale. La 3-0, s-ar fi terminat definitiv.

Nu se încheie. Pentru că Lukaku se răzbună pentru șansele irosite, împingând în plasă balonul respins în față de Navas. 2-1.

La acest scor, Rashford scapă singur cu portarul. 2-2? Nu! Navas deviază incredibil în corner. Iar asaltul ”diavolilor” nu mai străpunge zidul iberic. Doar o ciocnire Fellaini – Sergio Ramos, cu belgianul însângerat, mai tensionează sfârșitul.
Încă un trofeu pentru Zidane. Care îi oferă lui Cristiano Ronaldo finalul Supercupei. Pentru ca sărbătoarea Madridului să fie completă.

×
Subiecte în articol: real madrid manchester united