x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern România a învins campiona europeană Rusia şi este aproape de calificarea la CM 2011

România a învins campiona europeană Rusia şi este aproape de calificarea la CM 2011

13 Iul 2010   •   00:00
România a învins campiona europeană Rusia şi este aproape de calificarea la CM 2011
Sursa foto: /Intact Images

Echipa naţională de fotbal pe plajă a României a învins, marţi, cu scorul de 5-3, reprezentativa similară a Rusiei, locul 2 la nivel european, în ultimul meci din cadrul Grupei C a calificărilor pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2011.

Golurile echipei antrenate de Stere Dămăşaru au fost marcate de Măciucă, Posteucă, ambii câte câte două goluri, şi Carauleanu. Înainte de debutul turneului de la Bibione (Italia), reprezentativa României era clasată pe locul 14 în Europa.

În urma acestei victorii, naţionala României a câştigat grupa C din care au mai făcut parte echipele Slovaciei şi Andorrei.

România şi Rusia erau calificate în faza optimilor de finală ale calificărilor pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2011, competiţie care se va disputa la Roma.

În primul meci, România a învins, duminică, reprezentativa Andorrei cu scorul de 8-2, iar luni echipa României a dispus cu scorul de 5-3 de Slovacia.

Pentru a se califica la turneul final al Cupei Mondiale din 2011, care va fi găzduit de Roma, reprezentativa României trebuie să acceadă până în faza semifinalelor. În cazul în care va fi eliminată în sferturile competiţiei, România se mai poate califica dacă va câştiga turneul echipelor care au pierdut în această fază a competiţiei, iar reprezentativa Italiei, partcipantă la preliminarii deşi este calificată la turneul final, va accede în faza semifinalelor.

Tragerea la sorţi a meciurilor din optimile de finală ale turneului va avea loc miercuri, iar reprezentativa României va fi cap de serie.

×
Subiecte în articol: stiri