x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sandu este optimist: "Hagi va accepta pentru că îşi doreşte să antreneze naţionala".

Sandu este optimist: "Hagi va accepta pentru că îşi doreşte să antreneze naţionala".

09 Iun 2011   •   06:05
Sandu este optimist: "Hagi va accepta pentru că îşi doreşte să antreneze naţionala".

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, ca este optimist ca antrenorul Gheorghe Hagi va accepta postul de selectioner, deoarece "nu in fiecare zi ti se ofera o asemenea sansa".

"Eu sunt optimist pentru ca nu in fiecare zi ti se ofera sansa sa fii antrenorul echipei nationale, pentru ca Hagi este devotat fotbalului romanesc si echipei nationale. Isi doreste sa fie antrenorul echipei nationale. Are un proiect de patru ani de zile, care nu e special pentru el, ci pentru orice antrenor, cu o tinta foarte clara, cea din 2016. Am spus-o din 2010 ca nu trebuie sa ne mai fixam obiective nerealizabile. Sunt convins ca obiectivul 2016 se va realiza si mai departe, 2018, 2020. E problema lui Hagi daca isi fixeaza ca obiective 2012 sau 2014. Ar fi exceptional si ar fi si rasplatit pentru asta", a spus Sandu.

Nasu' a afirmat ca Hagi va raspunde de rezultatele de la prima echipa, urmand ca pentru restul loturilor sa se consulte cu fostul selectioner Anghel Iordanescu. "Pana pe 13 trebuie sa imi dea raspunsul. Deocamdata discutam de Hagi, daca anuntam alt nume, va spuneam ca acel nume se va ocupa. Hagi impreuna cu Puiu Iordanescu vor face strategia pe termen mediu si lung. Ei vor face planurile tactice, iar Hagi va pune in practica tot ceea ce vor discuta. Hagi va fi cel care va conduce echipa de pe banca. Cred ca vor gasi strategia cea mai buna pentru echipa nationala. Hagi va avea 90 la suta responsabilitate pe prima echipa", a completat Sandu, care a precizat ca fostul selectioner nu i-a dat inca un raspuns.

Presedintele FRF si-ar dori ca echipa nationala sa aiba un nucleu de opt jucatori, care sa fie titulari meci de meci. "Trebuie sa formam intai un grup foarte puternic de 30 de jucatori care sa alcatuiasca scheletul de jucatori, iar din acestia un grup de opt jucatori sa ii stim ca intra pe teren", a subliniat Sandu.

In cazul in care Anghel Iordanescu, care este senator, s-ar afla in stare de incompatibilitate cu postul de director tehnic al FRF, Mircea Sandu a afirmat, in gluma, ca va semna un contract cu sotia fostului selectioner, Valeria. "Pentru ca legiuitorul spune ca are sau nu voie, vom vedea. O sa fac contract cu doamna Vali. Puiu va fi director tehnic si cu contract si fara contract. Am citit undeva ca domnul Urban a spus undeva ca Puiu va semna un stat de plata. Nu va semna niciun stat de plata daca nu e legal, in mod cert. Iordanescu nu va face ceva nelegal, si nici eu. In mod cert el va fi directorul tehnic al FRF. Merita din cand in cand sa lucrezi in fotbalul asta si doar din placere", a adaugat Sandu.

Vicepresedintele Comisiei juridice din Senat, Iulian Urban, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca, daca Anghel Iordanescu va accepta postul de director tehnic al echipei nationale de fotbal, atunci va intra in stare de incompatibilitate.

Federatia Romana de Fotbal a anuntat, duminica, pe site-ul oficial, ca presedintele Mircea Sandu le-a propus lui Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi preluarea functiilor de director tehnic respectiv, de selectioner ai echipei nationale a Romaniei, acestia urmand sa dea un raspuns pana la 13 iunie.

×