x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Săpunaru, lângă Radu Ştefan!?

Săpunaru, lângă Radu Ştefan!?

de Mihai Igirosanu    |    31 Ian 2012   •   21:00
Săpunaru, lângă Radu Ştefan!?

Ultima zi a perioadei de transferuri pentru campionatele importante ale Europei ar fi putut aduce, ieri, si o mutare interesanta pentru fotbalul romanesc. Trecut pe linie moarta de FC Porto, fundasul echipei nationale, ex-rapidistul Cristian Sapunaru, era asteptat sa semneze aseara cu celebra echipa italiana Lazio Roma. Portughezii au fost rapid de acord cu cedarea lui Sapunaru, jucator iesit oricum din calculele antrenorului Vitor Pereira.

Astfel, jucatorul roman a devenit liber sa semneze cu orice echipa interesata de serviciile sale. Managerul lui Lazio, omul care are cuvantul cel mai important in pri­vinta transferurilor, fostul atacant albanez Igli Tare a demarat de cateva zile discutiile cu reprezentantul lui Cristian Sapunaru, fotbalist pe care romanii il urmaresc si il curteaza de aproximativ o jumatate de an. Mutarea care s-ar fi putut perfecta aseara a ajuns rapid la urechile ziaristilor italieni. 'Sapunaru vine la Roma! Mutare de ultima ora!', a titrat Corriere dello Sport in editia de ieri. Potrivit informatiilor detinute de pu­blicatia din 'Cizma', transferul lui Sapunaru ar urma sa coste gruparea din Cetatea Eterna in jurul a 5 sau 6 milioane de euro, suma relativ apropiata de cea pe care FC Porto a platit-o Rapidului pentru achi­zitionarea definitiva a fotbalistului.

Daca Sapunaru a devenit aseara jucatorul celor de la Lazio, ex-rapidistul ar deveni coleg cu un fost rival din campionatul Romaniei, ex-dinamovistul Radu Stefan, jucator de baza al formatiei pregatite de Eduardo Reja. Tehnicianul lazialilor intentioneaza sa mizeze pe cei doi international romani pentru posturile de fundasi laterali, posturi pe care sud-americanul le-a considerat mereu ca fiind deficitare.

Twente, fara tunarul Janko
Tot ieri, Lazio l-a imprumutat pe atacantul Djibril Cisse la echipa engleza Queen’s Park Rangers, iar Cesena, echipa lui Adrian Mutu, l-a imprumutat de la Juventus pe atacantul in varsta de 32 de ani Vicenzo Iaquinta. Ultima zi a perioadei de mercato a adus si o alta veste buna pentru fotbalul romanesc. Adversara Stelei din 16-imile Europa League, Twente Enschede, l-a vandut la FC Porto pe unul dintre cei doi golgeteri, austriacul Mark Janko. Acesta a refuzat ofertele de la Celtic, Fulham sau Anji Mahacikala. In varsta de 28 de ani, Janko a marcat 17 goluri in cele 26 de meciuri pe care le-a disputat in tricoul celor de la Twente in sezonul aflat in curs de desfasurare. Twente a fost la un pas sa-l vanda in aceasta perioada si pe celalalt tunar, De Jong.

×
Subiecte în articol: fotbal intern