x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Scandal cât casa la Craiova: Silvian Cristescu susţine că a fost ameninţat de Adrian Mititelu.

Scandal cât casa la Craiova: Silvian Cristescu susţine că a fost ameninţat de Adrian Mititelu.

15 Iun 2011   •   09:57
Scandal cât casa la Craiova: Silvian Cristescu susţine că a fost ameninţat de Adrian Mititelu.

Fostul presedinte al Universitatii Craiova Silvian Cristescu a declarat, miercuri, la iesirea din sediul DNA - Serviciul Teritorial Craiova ca finantatorul clubului, Adrian Mititelu, l-a amenintat de doua ori "prin prieteni comuni".

Fostul fotbalist a iesit din sediul DNA Craiova la doua ore dupa ce ajunsese pentru a da declaratii in cazul unei plangeri depuse impotriva sa de Mititelu. "Este vorba de plangerea pe care a depus-o si impotriva domnului Piturca. Noi i-am adus bani in club si in loc sa ni-i dea inapoi, ne reclama la DNA crezand ca scapa de plata banilor pe care noi i-am dat societatii si nu lui personal. Am dat declaratii in calitate de martor", a spus Silvian Cristescu.

Fostul presedinte al "alb-albastrilor" nu a vrut sa precizeze suma cu care a creditat clubul, insa a spus ca a depus o plangere la politie impotriva lui Adrian Mititelu. "Eu am depus la Politie o plangere pentru suma pe care am dat-o in club. Chiar daca o parte din bani ii dadea domnul Piturca tot eu veneam si faceam platile. Aceste sume se gasesc in contabilitatea clubului", a mai spus Cristescu, care a mai adaugat ca Mititelu l-ar fi amenintat prin doi prieteni comuni.

"Viitorul meu este aici in oras, asta daca mi-o da voie domnul Mititelu. Vreau sa-i cer traseul pe unde pot sa circul pentru ca mi-a transmis vreo doua amenintari prin doi prieteni comuni. Sa stea linistit, ca sa nu se trezeasca cu masina mea langa canapeaua lui", a spus Cristescu.

Ex-presedintele Stiintei a ajuns, miercuri dimineata, la sediul DNA Craiova, unde a fost chemat de procurorii anticoruptie pentru a fi audiat in urma unei plangeri depuse de finantatorul clubului Adrian Mititelu.

La sediul DNA Craiova au mai ajuns in ultima perioada fostul manager al Universitatii Victor Piturca si jucatorii de fotbal ai clubului Dinamo Bucuresti Valerica Gaman si Stefan Barboianu.

Adrian Mititelu se afla in conflict cu Victor Piturca, pe care l-a demis de la echipa la inceputul acestui an, in urma unor neintelegeri financiare. Patronul Universitatii i-a oferit, anul trecut, lui Piturca trei dezlegari in alb, drept garantii ca va asigura banii necesari la echipa.

In urma scandalului dintre cei doi, jucatorii Valerica Gaman si Stefan Barboianu au fugit in 19 ianuarie din cantonamentul formatiei Universitatea Craiova de la Govora, si au cerut si au obtinut din partea Comisiei pentru Solutionarea Litigiilor din cadrul LPF sa fie declarati liberi de contract, in baza dezlegarilor in alb, pe care patronul i le-a dat lui Piturca. Finantatorul clubului Universitatea Craiova a declarat atunci ca cei doi jucatori au fost "furati" de Victor Piturca.

Fostul manager al oltenilor a declarat, intr-o emisiune televizata din 14 martie, ca, la randul sau, detine dosare intocmite de institutii ale statului, care il incrimineaza "clar" pe patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, dar a precizat ca nu vrea sa faca uz de ele.

"La mine pe masa sunt niste dosare, care il incrimineaza foarte clar, sunt dosare semnate de institutii ale statului, depuse, si care mi-au fost intr-un fel trimise ca sa fac eu plangere. Dar pe mine nu m-a interesat acest lucru, nu ma intereseaza toate mizeriile facute de el. Datoriile lui se ridica la 15-20 de milioane de euro. Daca el are impresia ca eu am facut ceva in afara legii, nu am nici o treaba, sa anunte organismele statului. Eu nu am facut nimic ilegal", declara Victor Piturca, in 14 martie, la postul 3TV din Craiova.

El mai preciza atunci ca nu se teme de amenintarile lui Mititelu, care a spus despre fostul selectioner ca ar fi trebuit arestat deja. "Va imaginati ca mi-e frica (n.r. - ironic), pentru ca Mititelu am inteles ca m-a turnat si pe mine. L-a turnat pe Penescu, pe Solomon, acum si pe mine. Sa-si duca actele la DNA, sa vedem cine a semnat acolo, a semnat altcineva in afara de directorul general Mititelu? Daca a mai semnat cineva, probabil ca si acela este vinovat. Poate procurorii fac ce vrea Mititelu, comisiile s-au luat dupa documentele scrise, poate procurorii ii fac pe plac lui Mititelu. Acestea sunt niste aberatii, niste tampenii, pe care le-a mai spus de multe ori, dar azi (n.r. - luni) a exagerat, pentru ca el a vrut sa deturneze de la echipa de fotbal, care vedeti in ce hal a ajuns, la alte lucruri, pe care el le-a facut si pe care le va trage. Daca isi imagineaza ca actele semnate de el nu sunt valabile, vom vedea ce spune legea", spunea Piturca.

×