x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Se ascut săbiile în play-out

Se ascut săbiile în play-out

de Adi Munteanu    |    06 Iul 2020   •   10:47
Se ascut săbiile în play-out
Sursa foto: Hepta

Jumătatea de clasament care luptă pentru evitarea retrogradării este mult mai animată decât play-off-ul. În play-out meciurile sunt mai disputate, iar perspectiva ajungerii în Liga a 2-a aprinde tot mai mult spiritele. Momentan, sunt lipsite de griji Viitorul Constanța, FC Voluntari, Academica Clinceni și Sepsi, însă cu două înfrângeri consecutive, oricare dintre ele poate ajunge în zona nisipurilor mișcătoare. Celelalte patru echipe (Iași, Hermannstadt, Chindia și Dinamo) au neapărată nevoie de cel puțin trei victorii la rând pentru a scăpa de zona periculoasă.

 

Politehnica Iași a reușit, în sfârșit, o victorie, a doua în ultimele șase meciuri, și a urcat pe o poziție neretrogradabilă, însă datorită golaverajului. Succesul contra lui Sepsi Sf. Gheorghe este surprinzător, deoarece în prima manșă a semifinalei Cupei României echipa din Covasna s-a impus categoric cu 5-1, scor decisiv pentru calificarea în finală, unde va juca cel mai probabil cu FCSB. În ceea ce privește pe Poli Iași, echipa antrenată de Mircea Rednic pare mai concentrate, în ultima vreme, pe supraviețuirea în prima ligă decât Cupa României. Victoria de ieri, scor 3-1, a fost însă una norocoasă, moldovenii beneficiind de un autogol al lui Tincu și de un gol suspect de poziție de ofsaid la golul de 3-1 al lui Horsia.

 

Dinamo așteaptă restanțele

În cea mai dificilă situație se află Dinamo. Ultima în clasament, însă cu două meciuri mai puțin jucate, speră la o revenire spectaculoasă. Șanse sunt. Un calcul simplu arată că în joc mai sunt 30 de puncte, suficiente pentru o salvare, dacă va avea un parcurs fără greșeală. Însă forma arătată de fotbaliști și nesiguranța de la club nu oferă optimism suporterilor, care prin chete succesive achită salariile la Dinamo de câteva luni. În plus, nu se mai aude nimic de eventualii cumpărători spanioli. Însă, după cum spunea Dănuț Lupu, cumpărătorii ar cumpăra doar locul în Liga 1, pentru că numele Dinamo nu-i aparține lui Ionuț Negoiță, iar noul proprietar va trebui să schimbe numele echipei.

×