x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Se cunosc matematic toate cele patru echipe retrogradate din Liga I

Se cunosc matematic toate cele patru echipe retrogradate din Liga I

27 Mai 2013   •   22:51
Se cunosc matematic toate cele patru echipe retrogradate din Liga I

Ultimele două partide din etapa cu numărul 33 din Liga I, Ceahlăul - CSMS Iaşi 1-0 şi Concordia Chiajna - Pandurii 0-1, au oferit şi numele altor trei echipe retrogradate matematic din Liga I.

Este vorba despre Concordia Chiajna, CS Turnu Severin şi CSMS Iaşi, care au luat drumul eşalonului secund, alături de Gloria Bistriţa, care şi-a aflat soarta cu câteva etape în urmă.

Astfel, înaintea ultimei etape, care începe marţi, odată cu Steaua - FC Braşov şi Oţelul - Dinamo, singura necunoscută o mai reprezintă cine se va califica în cupele europene, alături de campioana Steaua.

Pandurii (62 de puncte) şi Astra (59 de puncte) vor juca pe masă cu biletul pentru Europa, gorjenii, care au şi varianta egalului, având prima şansă. Aflată pe locul trei, cu 61 de puncte, Petrolul are o misiune lejeră, având meci acasă cu Gaz Metan Mediaş, care nu mai are nicio miză.

Interesant este că doar un egal al Petrolului şi un succes al Astrei la Târgu Jiu ar aduce echipele la egalitate perfectă, caz în care se va face un clasament în trei, al rezultatelor directe.

În această situaţie, Astra (4-1 şi victorie la Tg. Jiu, 0-0 şi 1-1 cu Petrolul) ar încheia pe doi, urmată de Petrolul (4-0 şi 3-2 cu Pandurii), în timp ce oltenii ar pica pe locul patru şi ar mai prinde Europa League doar dacă ploieştenii cuceresc Cupa României, în finala cu CFR Cluj

×
Subiecte în articol: liga i retrogradate europa league