x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Sst, vorbeşte Mutu: "Vreau să calific echipa la Euro şi să bat recordul lui Hagi!"

Sst, vorbeşte Mutu: "Vreau să calific echipa la Euro şi să bat recordul lui Hagi!"

de Mihai Morcovescu    |    23 Mar 2011   •   13:41
Sst, vorbeşte Mutu: "Vreau să calific echipa la Euro şi să bat recordul lui Hagi!"
Sursa foto: /GSP.ro

Revenit la echipa naţională după o absenţă de aproape un an şi jumătate, Adrian Mutu a stat în această după-amiază din nou faţă în faţă cu ziariştii români după meciul de tristă amintire cu Serbia din octombrie 2009.

Starul Fiorentinei a declarat că se bucură că a revenit printre tricolori, chiar dacă se aştepta la această convocare. "Sincer să fiu, mă aşteptam să mai fiu convocat. În aceste 17 luni, vreo nouă am fost suspendat, deci chiar dacă aş fi fost apt de joc, n-aş fi putut fi la dispoziţia antrenorului. Simt presiune, dar sunt obişnuit. Tot timpul a fost presiune pe mine pentru că toată lumea aşteaptă ceva special de la mine. Sper să le dau satisfacţie fanilor şi să nu-i dezamăgesc", a spus Briliantul.

Mutu s-a referit şi la motivul pentru care le-a cerut scuze colegilor de la naţională: "Am vorbit cu Răzvan ca de la bărbat la bărbat. A fost o discuţie constructivă. Am vorbit mai mult despre ceea ce trebuie să facem decât despre ce s-a întâmplat. Fiecare poate să creadă ce vrea, eu voi încerca să arăt pe teren că am o altă atitudine. Le-am cerut scuze colegilor şi celor care au fost prezenţi la Belgrad deoarece am considerat că asa este normal într-un colectiv, iar faptul că mi-am cerut scuze nu înseamnă că mi-au căzut gradele sau ceva. Nu este prima dată când mi-am cerut scuze. După discuţia cu antrenorul, mi-am dat seama că am greşit. Am avut o frustrare în aceste nouă luni din cauza neglijenţei de care am dat dovadă pentru că celelalte probleme au reprezentat de fapt o refulare. Am fost supărat pe mine şi pe neglijenţa de care am dat dovadă. Eram vinovat la fel ca şi ceilalţi. Am fost acuzat că am vândut meciul, ceea ce mi se pare ridicol. Sunt doar nişte răutăţi care sunt menite să bage râcă între mine şi Răzvan".

Vizavi de meciul propriu-zis cu Bosnia, Mutu a spus: "Avem două puncte, ceea ce este foarte puţin, de aceea este obligatoriu să câştigăm ambele meciuri. Este o partidă foarte importantă, capitală chiar. Pentru a fi siguri de calificare trebuie să câştigăm. Sincer vorbind, Bosnia nu este o forţă, cea mai puternică echipă din grupă este Franţa, iar apoi vine România".

De asemenea, Mutu a spus că este gata să bată recordul lui Gică Hagi la echipa naţională în ceea ce priveşte numărul de goluri marcate, dar acesta nu este un obiectiv principal. "Vreau să bat recordul lui Hagi, dar nu acesta este principalul meu obiectiv. Important este să ajut echipa să se califice la Euro, iar dacă acest obiectiv va fi îndeplinit, cu siguranţă îl voi îndeplini şi pe cel de-al doilea pentru că sunt atacant şi trebuie să înscriu goluri".

×