x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Stancu, cinci ani la Galata. Salariu, 1,3 milioane de euro

Stancu, cinci ani la Galata. Salariu, 1,3 milioane de euro

de Mihai Igirosanu    |    20 Ian 2011   •   13:09
Stancu, cinci ani la Galata. Salariu, 1,3 milioane de euro
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Bogdan Stancu a părăsit joi, la prânz, cantonamentul Stelei din Antalya şi s-a deplasat direct la Istanbul, acolo unde a făcut joncţiunea cu Giovani Becali şi cu oficialii celor de la Galatasaray. La plecarea din cant­onament, Stancu a fost condus până la ieşirea din hotel de majoritatea colegilor, iar la intrarea în stabiliment s-a pozat cu fularul galben-roşu al grupării pregătite de Gică Hagi. La urcarea în avionul care l-a dus la Istanbul, Stancu a ţinut să transmită un mesaj: „Sunt sigur că Tănase se va descurca şi fără mine!”.

După-amiază a făcut vizita medicală, spre seară trebuia să semneze contractul Galatasaray şi să fie prezentat oficial în cantonamentul de la Florya. Conform înţelegerii, Steaua va primi aproximativ 5,6 milioane de euro şi va deţine, în continuare, 20% din drepturile federative ale „Motanului”. Stancu urma să semneze un contract pe trei ani şi jumătate, iar sal­ariul său pentru primul sezon se va ridica la 1,3 milioane de euro, aproape de nouă ori mai mare decât avea în Ghencea. Până la finele contractului, Stancu ar urma să încaseze circa 7 milioane de euro, salariul crescându-i progresiv.

Deocamdată nu se cunoaşte modul în care vor fi împărţiţi banii de familia Becali, existând posibilitatea ca Giovani să rămână cu 2,1 milioane de euro. „Partea mea e de 3,5 milioane de euro. Mai puţin nu accept. Acum nu ştiu, să vedem”, declara Gigi Becali joi, la prânz, la reºedinţa sa din Aleea Alexandru. În locul lui Bogdan Stancu, la Steaua ar putea ajunge atacantul brazilian al Gloriei Bistriţa, Junior Moraes, însă acesta solicită un salariu anual de 300.000 de euro şi aceeaşi sumă ca şi primă de instalare. Dacă nu se va ajunge la un acord cu Moraes, conducătorii roş-albaştrilor mai au pregătite două variante din străinătate, jucători pe care noul manager general, Mihai Stoica, îi are de ceva timp sub observaţie. Steaua dispută astăzi, de la ora 15:00, primul meci amical, contra echipei secunde a lui Hoffenheim.

 

Hagi îl ia lângă el şi pe Zapata
Bogdan Stancu nu este singurul transfer pe care Galatasaray şiGică Hagi l-au realizat joi. Pus pe liber de Steaua, portarulcolumbian Robinson Zapata trebuia să semneze şi el joi un contractpe o perioadă de doi ani şi jumătate cu Cim Bom Bom, însă presa dinTurcia a prezentat deja cifrele transferului. Pe durata contractului cu Galatasaray, sud-americanul va încasa un salariu total de 2 milioane de euro. Zapata va primi 500.000 de euro până în vară, iar apoi salariul va fi de 750.000 de euro pe sezon. Hagi este omul care l-a adus pe Zapata şi la Steaua, portarul fiindu-i recomandat atunci „Regelui” de fostul săucoleg de la Galatasaray, Mondragon. Zapata este cel de-al treilea jucător care a evoluat în Liga 1 transferat de turci în această iarnă, alături de Emanuel Culio şi Bogdan Stancu.

×
Subiecte în articol: steaua bogdan stancu galatasaray