x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Start cu "Vamă" şi "Şumi"

Start cu "Vamă" şi "Şumi"

de Mihai Igirosanu    |    14 Iun 2010   •   00:00
Start cu "Vamă" şi "Şumi"
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Rapidul şi-a anunţat sâmbătă noul cuplu preşedinte-antrenor pentru viitorul sezon, Dinu Gheorghe - Marius Şumudică. Cei doi au fost prezentaţi în cadrul unei conferinţe de presă orchestrată chiar de patronul George Copos, care a fixat ca obiectiv calificarea an de an în cupele europene.



"Se ştie mitul fiului rătăcitor. Bătrânul Rapid primeşte înapoi doi fii rătăcitori, pe domnul Dinu Gheorghe şi pe domnul Marius Şumudică, iar bătrânul este foarte fericit. Noi vom face absolut tot ce ne stă în putinţă pentru a-i asigura domnului Dinu Gheorghe cele mai bune condiţii. Am avut discuţii de peste o lună, dar până la urmă am finalizat acest contract, unul complicat, însă consider că Dinu Gheorghe este cea mai bună soluţie pe care am avut-o până acum. Dânsul va avea întreaga autoritate şi responsabilitate, pentru că am obosit şi eu după atât timp", a spus Copos.

Boss-ul din Giuleşti a anunţat şi bugetul pentru sezonul următor: "Noi putem să-i asigurăm domnului Dinu Gheorghe un buget de cel puţin 5,5 milioane de euro, dar nu mai mult de atât. Atât putem noi. Dacă Dinu Gheorghe poate aduce mai mult din alte surse, e foarte bine. Cele 5,5 milioane nu au legătură cu cele 2,5 milioane de euro pe care urmează să le primim de la FC Porto. Oricum, Rapid şi-a plătit absolut toate obligaţiile către bugetul statului, iar acum nu mai are datorie nici măcar un leu. Am luat un credit de 2,2 milioane de euro pentru a achita tot, deoarece din 2008 am rămas cu datorii de aproximativ 15 milioane de euro, pe care le-am plătit în decurs de doi ani şi ceva. Va fi nevoie să fim mână strânsă, pentru că situaţia de acum nu mai este cea din 2006 sau 2007".

La rândul său, noul preşedinte, Dinu Gheorghe, a declarat că a semnat un contract pe patru ani, cu clauze extrem de clare pe care speră să nu le activeze niciodată, iar antrenorul Marius Şumudică a semnat un contract pe doi ani. "Este un moment pe care eu îl aştept din octombrie 2006, de când am plecat de la Rapid. Fiul rătăcitor este prea mult spus, pentru că eu doar am lucrat în altă parte trei ani şi jumătate. Rapid este ceva foarte special. Acum sunt mulţumit, fericit sper să fiu vara următoare. Marius Şumudică va fi antrenorul Rapidului pentru următorii doi ani, iar clubul are drept de prelungire pentru încă un an.

Obiectivul va fi în fiecare an calificarea în cupele europene, pentru că Rapid nu mai are voie să fie în afara Europei niciodată. Şumudică are un contract, nu vine cu bani de acasă. Bineînţeles că în cazul în care se vor realiza performanţe vor fi şi bonusuri." "Este una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Stau lângă doi oameni de mare valoare, principalul acţionar, George Copos, şi preşedintele Dinu Gheorghe, iar asta mă obligă şi în faţa suporterilor să fac tot ce ştiu mai bine", a precizat noul antrenor, Marius Şumudică.


Vine Piţurcă?
Lotul Stelei se va reuni astăzi la stadionul din Bdul Ghencea, dar situaţia de la clubul roş-albastru rămâne incertă. Doar o parte dintre jucători au fost prezenţi sâmbătă la vizita medicală, iar majoritatea fotbaliştilor nu ştiu dacă vor mai continua sau nu în Ghencea. De asemenea, până ieri, negocierile dintre finanţatorul Gigi Becali şi Victor Piţurcă nu se încheiaseră, iar prezenţa fostului selecţioner la reunirea de astăzi nu este certă. Contactat ieri, posibilul nou preşedinte al Stelei din era Piţurcă, Emeric Ienei, a dezvăluit: "Haideţi să vă spun. Victor Piţurcă nu vine la Steaua fără ca patronatul să-i asigure un buget de achiziţii de 6 milioane de euro, adică mai mic decât cel al lui CFR Cluj (n.r. - CFR are buget de 8 milioane de euro). Am auzit că patronul a promis că va da banii, dar încă nu au sosit. Ca atare, Piţurcă ezită să semneze. La fel şi eu". Totuşi, jucătorii rămân optimişti. "Vom avea un nou preşedinte şi cred că Steaua va arăta foarte frumos în campionatul viitor. Putem să luăm titlul, pentru că vine un antrenor capabil, un antrenor pe care eu îl cunosc foarte bine de la echipa naţională", a declarat mijlocaşul Mihăiţă Pleşan.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport