x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua, FC Vaslui şi Rapid vor juca în grupele Europa League, în timp ce Dinamo s-a acoperit de ridicol

Steaua, FC Vaslui şi Rapid vor juca în grupele Europa League, în timp ce Dinamo s-a acoperit de ridicol

de Dragos Stoica    |    25 Aug 2011   •   21:00
Steaua, FC Vaslui şi Rapid vor juca în grupele Europa League, în timp ce Dinamo s-a acoperit de ridicol

Creditate cu prima sansa dupa victoriile din tur, Steaua, FC Vaslui si Ra­pid n-au inselat asteptarile supor­te­rilor, iar astazi se vor afla in urne pentru tragerile la sorti ale grupelor. In schimb, Di­na­mo a scris un nou episod rusinos, pier­z­and acasa, 2-3, cu Vorskla Poltava, in timp ce Gaz Metan a iesit cu frun­tea sus, dupa 1-0 in fata Austriei Viena.

STEAUA BALCANILOR. Pentru a opta oara consecutiv, Steaua va juca in grupele Europa League, recordul absolut fiind inregistrat aseara, la Sofia, dupa 1-1 cu TSKA. Dincolo de declaratiile razboinice ale bulgari­lor, echipa lui Roni Levi a facut legea pe teren, Tanase stabilind soarta cali­fi­carii in minutul 73, golul gazdelor ve­nit 10 minute mai tarziu neavand im­portanta decat pentru statistica. "N-am avut nici o emotie. Am crezut doar ca o sa ne atace ei, iar noi o sa-i prindem pe contraatac, insa noi am fost cei care am dominat si de aceasta data. Banel, Iliev, Tanase, Brandan si Mihai Costea au fost excelenti, de fapt toti au jucat bine", a spus Gigi Becali dupa meci.

Dupa mai multi ani de incercari, FC Vaslui a ajuns in grupele Europa League. Moldovenii lui Viorel Hizo au pierdut la Praga cu 0-1, insa au avut meciul in mana, ratand cateva oca­zii uriase. "Sunt foarte fericit pentru ca am realizat aceasta calificare. Pentru Vaslui inseamna enorm. Cred ca Sanmartean a facut azi unul dintre cele mai bune jocuri de cand se afla la noi, insa nu stiu daca va fi convo­cat la nationala", a declarat Adrian Porumboiu.

Rapid a avut misiune simpla cu Slask. La adapostul acelui 3-1 de la Wroclaw, "visiniii" au risipit orice ur­ma prin veteranul Pancu inca din minutul 12, dar s-au trezit apoi egalati in cel de-al doilea minut de prelungiri.

DINAMO, O RUSINE. A treia ratare consecutiva pentru "caini" in incercarea de a ajunge in grupele Europa League! Dupa 1-2 in tur, Dinamo a clacat rusinos pe teren propriu, 2-3 cu Vorskla Poltava. Elevii lui Ciobotariu au fost condusi din mi­nutul 37, dupa golul lui Januzi, dar Tor­je a egalat chiar inainte de pauza, printr-un sut de generic. Din pacate, dupa pauza, rezerva Brannik a facut instructie cu o defensiva adormita (‘73, ‘78). Golul lui Tucudean (‘90) n-a mai schimbat nimic, iar Liviu Cio­bo­­tariu si-a cerut scuze pentru re­zultat: "Am facut un meci slab, in special pe faza defensiva. Este adevarat ca ne-au lipsit trei jucatori importanti si cei care au incercat sa-i inlocuiasca nu au reusit sa o faca cu brio. Este o victorie meritata a celor de la Vorskla. Imi cer scuze in fata suporterilor, a conducerii, este o zi trista pentru mine si pentru echipa si nu avem nici justificare. Imi asum acest esec".

LA MUSTATA. Si Gaz Metan a ratat calificarea in grupe, dar a facut-o cu fruntea sus. Dupa 1-3 la Vie­na, si­bienii au invins-o aseara pe Au­stria la Cluj, insa victoria la limita cu 1-0 (Hoban ‘40) a fost insuficienta pentru a fi azi in urnele tragerii la sorti. "Noi am pierdut la Viena ca­li­ficarea, am primit golurile foarte usor, in fata unei echipe care nu cred ca ne-a fost superioara. Am adus opt puncte tarii. Sunt bucuros ca am iesit cu fruntea sus", a spus Cristi Pustai.

×
Subiecte în articol: europa league