x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua salvează onoarea României în cupele europene

Steaua salvează onoarea României în cupele europene

de Mihai Igirosanu    |    14 Dec 2011   •   21:00
Steaua salvează onoarea României în cupele europene
Danke schön, Schalke!
"Dubla" muntenegreanului Stefan Nikolici si victoria lui Schalke 04, la Haifa, 3-0, au calificat echipa ros-albastra in primavara europeana!

Inspirata de vocile a 50.000 de suporteri, care au umplut pana la refuz Arena Nationala, Steaua i-a invins, aseara, cu 3-1, pe cipriotii de la AEK Larnaca si s-a calificat aseara in "16-imile" de finala ale Europa League. Renascuta din propria cenusa, Steaua a demonstrat aseara ca, indiferent de moment, de numele care ii imbraca tricoul, de cine o antreneaza, de lipsa stadionului sau de conditiile de pregatire, ramane singura echipa din Romania care poate umple un stadion cu 50.000 de oameni si sa-i faca fericiti. Ramane singurul nume romanesc ce inca mai palpaie in Europa, care inca se incapataneaza sa nu alunece definitiv in prapastia medicriotatii.

Dincolo de aceste aspecte si de victoria de pe National Arena, calificarea Stelei a fost pa­ra­fata, practic, de succesul cu 3-0 obtinut de Schalke 04, la Haifa, impotriva israelienilor de la Maccabi Haifa. Ciprian Marica a marcat cel de-al doilea gol al nemtilor, dar israelienii au ratat un penalty la scorul de 0-1, prin capitanul Katan. Izbanda ros-albastrilor a fost decisa de inspiratia sau prezenta de spirit a atacantului muntenegrean, Stefan Nikolici, imprumutat de la Poli Timisoara si pastrat pe teren de catre antrenorul Ilie Stan, in ciuda unei prime reprize banale. Celalalt atacant, Raul Rusescu a deschis drumul spre victorie, transformand cu siguranta penalty-ul acordat destul de usor si mai mult obtinut de Nikolici. Cipriotii au egalat dupa doar sase minute, prin Pintado, insa finalul i-a apartinut muntenegreanului Nikolici, care reusit "dubla" sinonima calificarii in primavara europeana. "Am facut un meci grozav, am obtinut o victorie excelenta. Am intrat in istoria Stelei!", a spus atacantul ex-iugoslav. Cu lacrimi in ochi, an­tre­norul ros-albastrilor, Ilie Stan a declarat: "Aceasta calificare este istorica, dupa un joc foarte bun. Feli­cit echipa, pentru ca au inteles ca putem face o tara intreaga fericita. Traiesc un vis, nu mi-a fost usor, a trebuit sa le demonstram celor care n-au crezut in noi".

×
Subiecte în articol: steaua calificare europa league