x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Tablou idilic: România - Andorra 4-0, tricolorii lideri în grupa D

Tablou idilic: România - Andorra 4-0, tricolorii lideri în grupa D

10 Sep 2012   •   21:00
Tablou idilic: România - Andorra 4-0, tricolorii lideri în grupa D

Romania a invins marti seara Andorra, scor 4-0, si s-a instalat in fotoliul de lider al grupei D a preliminariilor CM 2014, cu 6 puncte dupa primele doua partide.

Suna bine, chiar foarte bine, daca excludem faptul ca erau 6 puncte obligatorii in tentativa de a ne bate pentru calificare. Daca mai punem la socoteala faptul ca jumatate dintre goluri au fost marcate in minutele de prelungiri, ramane, dupa meciul de pe National Arena, o victorie scurta, importanta, dar fara glorie.

Golurile echipei antrenata de Victor Piturca au fost inscrise de Torje (29), Lazar (44), Gomes (90+1 autogol) si Maxim (90+3).

Intr-un alt meci al grupei, viitoarea adversara a tricolorilor, Turcia, impotriva careia vom juca pe 11 octombrie, la Istanbul, a invins Estonia cu 3-0. In fine, Olanda s-a impus in deplasare, in Ungaria, scor 4-1, astfel ca dupa primele doua etape, clasamentul grupei D arata astfel: 1. ROMANIA 6p (6-0), 2. Olanda 6p (6-1), 3. Ungaria 3p (6-4), 4. Turcia 3p (3-2), 5. Estonia 0p (0-5), 6. Andorra 0p (0-9).

"4-0 este un rezultat foarte bun. Maxim, Torje si Matel au facut un meci bun. Cu cateva modificari, cam asta e primul 11. Mai pot veni Mutu, Sanmartean. Daca vor juca bine, Piturca ii va chema. Acest meci nu este relevant pentru a ne da seama de valoarea echipei nationale. Meciurile cu Olanda si Turcia vor fi de foc", a declarat presedintele LPF, Dumitru Dragomir, la Digi Sport.

"Sunt sase puncte si trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu pentru asta. Nu trebuie sa comentam ca, vezi Doamne, ungurii i-au batut pe astia cu 5-0, iar noi doar cu 4-0. Mi-a placut jocul, a fost la discretia noastra. Nu prea mi-a placut de Tanase, dar Bourceanu a fost inima echipei", a declarat, la randul sau, patronul Stelei, Gigi Becali.

×