x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Televizări vândute la singura ofertă

Televizări vândute la singura ofertă

de Dragos Stoica    |    27 Iun 2011   •   21:00
Televizări vândute la singura ofertă

Microbistii pot sta linistiti: meciurile din campionatul urmator se vor vedea pana la urma la televizor. Amenintarile facute de un Dumitru Dragomir tot mai tensionat si care si-a jucat scaunul de presedinte al LPF in ultima perioada pe tema drepturilor de televizare sunt acum istorie, dupa ce oficialul a reusit sa scape de toate partidele din Liga 1 pe urmatorii trei ani.

Cum prima licitatie, din aprilie, a fost un fiasco total, iar LPF n-a reusit sa dea decat trei pachete din cele noua scoase la licitatie, ieri a expirat termenul pana la care puteau fi luate toate cele sase meciuri ramase, pornindu-se de la o suma minima de 45 de milioane fara TVA. RCS&RDS a fost singura companie interesata si a facut o oferta identica cu minimul solicitat de LPF, in plic inchis.

Practic, in editia viitoare de campionat, RCS (Digi) va transmite sapte partide, iar Romtelecom (Dolce) si Antena 1 (GSP TV), cate una pe etapa. 'Sunt foarte fericit pentru ca majoritatea cluburilor au avut incredere in mine. Azi a fost un real succes, pentru ca am vandut ultimele sase pachete. Eu am tinut de preturi si cu ajutorul lor am dus suma totala la peste 100 de milioane de euro, cu TVA inclus', a exultat Dragomir. Seful LPF a mai spus ca optiunile 1 si 2 vor fi transmise in sistem HD. Calculand cu tot cu TVA, suma neta in schimbul careia au fost vandute drepturile acestor ultime sase pachete este de 55,8 milioane de euro, la care se adauga cele aproape 46 de milioane obtinute in aprilie. Mai exact, LPF va incasa 101,184 milioane de euro (TVA inclus). 'Eu am spus ca se vor vinde drepturile pe mai mult de 45 de milioane.

Daca se mai astepta un pic cred ca ar fi crescut suma. Fiecare din televiziunile respective au investit foarte mult, ce-ar fi facut cu in­vestitiile lor daca nu plateau pretul solicitat? E logic. Suntem in piata, niciodata nu am fost alertat de faptul ca drepturile tv nu vor fi vandute. Cand e vorba despre cerere si oferta trebuie sa speculezi, asa e intr-o economie de piata. Daca vinzi la prima mana, cand ai nevoie de bani, pierzi. Daca astepti, castigi. Trebuie sa recunoastem insa ca suma nu este realista, avand in vedere fotbalul care se joaca la noi', a comentat patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, la Radio GSP.

S-a salvat
Daca nu vindea cele sase meciuri, Dumitru Dragomir ar fi fost debarcat din functia de presedinte al LPF la prima Adunare Generala a forului din Cotroceni. Desi nu o recunosc, ba chiar minimalizeaza importanta banilor care vin din televizari, conducatorii au pus multa presiune pe boss-ul LPF, majoritatea echipelor asigurandu-si bugetul fix din acesti bani! Cel mai bun exemplu este retrogradata Universitatea Craiova, care in ultimii doi ani a supravietuit numai cu banii de la televiziuni, plus transferul lui Mihai Costea.

×
Subiecte în articol: fotbal intern