x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Timişoara şi Bistriţa află azi dacă rămân în Liga 1.

Timişoara şi Bistriţa află azi dacă rămân în Liga 1.

19 Iun 2011   •   21:00
Timişoara şi Bistriţa află azi dacă rămân în Liga 1.

Sedinta din aceasta dimineata a Comitetului Executiv al FRF, in care se vor omologa rezultatele si clasamentele din sezonul trecut din primele trei divizii, va dezlega si misterul echipelor care vor juca in editia viitoare a Ligii 1. Desi FRF a anuntat ca CEx nu are nici o competenta in ce priveste procesul de licentiere, oficialii clubului FC Timisoara sunt optimisti in privinta sanselor de a evita retrogradarea.

Solutia gasita de oficialii FRF: un paragraf din ROAF va fi sters, iar hotararea Comisiei de Apel a Sistemului National de Licentiere nu va mai fi definitiva, ci va putea fi atacata la TAS. Lucru confirmat si de ordinea de zi a sedintei, in care la punctul 4 sunt prevazute "dezbaterea si aprobarea unor modificari ale Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice". Nu toti membrii Comitetului Executiv al FRF sunt insa de acord cu aceasta schimbare. Presedintele campioanei Otelul, Marius Stan, a strans de la fiecare club din Liga 1adrese prin care se solicita mentinerea actualului regulament, ceea ce ar insemna ca Timisoara sa ramana retrogradata.

"Comitetul Executiv va scoate licentierea pe plan national. Ar fi un lucru benefic pentru fotbalul romanesc. Se joaca pe teren, nu in birouri. Mircea Sandu a intervenit in cazul nostru. Am primit o hartie din partea lui. Ne-a anuntat ca recunoaste competenta TAS si ca acel paragraf din regulament pe care nu il recunoastea va fi sters", a declarat patronul banatenilor, Marian Iancu, la GSP TV.

"O instanta mi-a dat licenta, o alta instanta sportiva, dupa 3 ore de deliberari, a decis ca cealalta comisie a gresit si au anulat decizia. E 1-1, a treia instanta trebuie sa ne dea un verdict final. Sa vedem cine castiga. Asta e cel mai important pentru maine, acel paragraf sa fie sters, iar TAS sa poata avea un cuvant de spus in acest caz. Il aplaud pe Mircea Sandu pentru ca a recunoscut ca mai exista o cale de atac pentru noi. Nu sunt fan Mircea Sandu, dar trebuie sa ii recunosc meritele in acest caz. Actele sunt gata, le pregatim pentru TAS. Maine, FRF trebuie doar sa schimbe regulamentul", a mai spus ieri oficialul timisorean.

Decizia definitiva o vom afla in jurul orei 12:00, cand Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licentierea Cluburilor si Fair-Play-ul Financiar, si Viorel Duru, directorul de Licentiere al FRF, vor sustine o conferinta de presa.

Vicecampioana FC Timisoara si Gloria Bistrita, locul 14, nu au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1. FC Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona din transferul fundasului Laszlo Sepsi. Gloria Bistrita nu a primit licenta pentru datorii la buget.

In data de 2 iunie, dupa o sedinta a Comitetului Executiv al FRF, presedintele forului, Mircea Sandu, a spus ca LPF poate propune CEx al federatiei modificarea ROAF astfel incat echipele FC Timisoara si Gloria Bistrita sa evolueze si in sezonul viitor in Liga 1 desi nu au primit licenta. Sandu a precizat ca propunerea LPF de modificare a Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) va trebui aprobata de membrii Comitetului Executiv al federatiei in sedinta din 20 iunie.

×