x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Timişoara şi Bistriţa speră.

Timişoara şi Bistriţa speră.

02 Iun 2011   •   21:00

Asa cum se anticipa, Comitetul Exe­cutiv al FRF a facut ieri primul pas catre anularea deciziei de retro­gra­dare a Timisoarei si Bistritei. Altfel spus, totul ar putea fi rasturnat pe data de 20 iunie, in cadrul unei noi sedinte a Comitetului Executiv, care ar putea adopta modificarea regulamentului de licentiere. Astfel, dato­riile pe care cluburile le au catre stat nu vor mai conta, daca se obtine acordul statului. In dosarul de licentiere vor conta doar datoriile catre jucatori, antrenori si terti. Aceasta hotarare ar putea sa o avantajeze, in primul rand, pe Gloria Bistrita, care nu a primit licenta si a fost retrogradata in Liga a 3-a din cauza unei datorii catre stat.

In aceste conditii, singurul lucru clar, in acest moment, este ca Timisoara nu va juca in aceasta editie a cupelor europene. Primul care a anuntat verdictul a fost presedintele LPF, Dumitru Dragomir: 'S-a stabilit ca regulamentul nu era adaptat pentru Romania. Ramane sa se mo­difice regulamentul. Oricum, Poli Timisoara nu va mai putea evolua in acest an in cupele europene'. Intr-o conferinta de presa organizata ieri, la putin timp dupa incheierea Comi­tetului Executiv, presedintele FRF, Mircea Sandu (foto), a incercat sa lamureasca lucrurile: 'I-am cerut domnului Duru sa vina cu o forma a manualului de licentiere care sa se refere la echipele din cupele euro­pene, iar pentru echipele care nu participa in cupele europene sa fie o forma simplificata'.

Iancu: 'Nu am retrogradat!'
Patronul Timisoarei, Marian Iancu, a comentat cele intamplate la Comitetul Executiv, de ieri: 'Nu stiu ce s-a intamplat in Comitetul Executiv. Nu am pe nimeni acolo. Pana nu vad o hotarare publicata, nu pot avea nici o opinie. Intre timp a aparut si motivarea si noi vom face o analiza pe ea. Daca se va face un audit, pur si simplu va veti cutremura de ceea ce se in­tam­pla si de modul in care se ju­deca. Ar fi ca si cum va uitati pe fereastra acum si sa va convinga ca afara e intuneric, desi e plina zi. E foarte important sa retineti asta: Timisoara nu a retrogradat in acest sezon, nu a retrogradat in ultimii sase ani, nu a retrogradat niciodata. Ni s-a luat abuziv dreptul de a participa in cupele europene. Este un abuz ce se intampla'.

×
Subiecte în articol: fotbal intern