x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Toate româncele joacă bine pe iarbă

Toate româncele joacă bine pe iarbă

de Vlad Ionescu    |    24 Iun 2010   •   00:00

Patru din cele cinci jucătoare din ţara noastră prezente pe tabloul principal al turneului de tenis de la Wimbledon au trecut cu bine de primul tur.



La debutul său pe gazonul de la All England Club, Alexandra Dulgheru, a 31-a favorită, a întâlnit-o pe veterana japoneză Kimiko Date (40 de ani), pe care a învins-o cu 6-2, 6-7, 6-1, după o oră şi 57 de minute de joc. „Piţi" are şanse să treacă şi de turul următor, viitoarea sa adversară, italianca de origine elveţiană Romina Sarina Oprandi neaflându-se în top 100 WTA.

Raluca Olaru a avut un meci greu cu Alize Cornet (Franţa), sportivă mai bine clasată decât ea în ierarhia mondială, pe care a întrecut-o cu 5-7, 6-4, 6-4. Pentru Raluca urmează însă o adversară greu de depăş it, Maria Sharapova (Rusia), cap de serie numărul 16 şi câştigătoare a turneului în 2004. Monica Niculescu, jucătoare venită din calificări, a încheiat repede conturile cu Gisela Duko (Argentina), de care a dispus cu 6-3, 6-2, egalându-şi performanţa din 2008.

În meciul următor ea o va întâ lni pe a 10-a favorită, Flavia Pannetta (Italia). Edina Gallovits a dispus cu 4-6, 7-5, 6-3 de Timea Bacsinszky (Elveţia) şi o aşteaptă în turul următor pe Kaia Kanepi (Estonia). Aceasta a furnizat o mare surpriză prin eliminarea Samanthei Stosur, a şasea jucă- toare a lumii şi recent finalistă la Roland Garros. În schimb, Sorana Cârstea, care în 2009 ajungea în turul trei, a părut complet ieşită din formă, ea nerezistând nici măcar o oră în faţa Petrei Kvitova (Cehia), care s-a impus cu 6-2, 6-2.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport