x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Toate şase la pachet!.

Toate şase la pachet!.

de Dragos Stoica    |    21 Iun 2011   •   21:00
Toate şase la pachet!.

Nu mai putin de 15 milioane de euro fara taxe pe an ar trebui sa plateasca un post de televiziune care doreste sa achizitioneze cele sase partide din Liga 1 ramase netranzactionate dupa rateul dat de LPF la prima licitatie, cand s-au vandut doar trei optiuni. Daca pana de curand a tot vehiculat 'sperietoarea' infiintarii unui post de televiziune al Ligii, Dumitru Dragomir spera sa bage acum pe gat toate meciurile ramase unei singure televiziuni, contra unei sume mi­nime de 45 de milioane de euro, plus TVA, pentru trei ani.

Mecanismul de atribuire va fi simplu: concurs de oferte, care da mai mult ia drepturile. 'Pretul minim pentru care vor fi cesionate cele sase pachete este de 45 de milioane de euro, plus TVA, pe cele trei sezoane. Daca nu vor fi vandute pana luni, ce, murim de foame? Nu murim! Va fi cum va hotari Adunarea Generala. In Liga I este nevoie de trei lucruri: bani, bani si iarasi bani. Restul nu conteaza', a declarat ieri presedintele LPF. Acesta a admis ieri ca proiectul cu infiintarea unui post de televiziune nu mai este de actualitate: 'Nu-l mai putem face, sunt probleme foarte mari acum, care nu se pot rezolva peste noapte'.

Dupa licitatia din aprilie, optiunea numarul 1 a revenit RCS-RDS (13,2 milioane euro plus TVA) pachetul 2 a fost adjudecat de Romtelecom (12,9 milioane euro plus TVA), in timp ce Antena 1 a luat optiunea 8 (10,5 mi­lioane euro plus TVA). In ultimii 3 ani, drepturile au apartinut RCS-RDS si Antenei 1, contra a 85 de mi­lioane de euro.

Fara contestatari
Rezultatul licitatiei din luna aprilie, cand LPF a primit o grea lovitura vanzand doar trei pachete din cele noua puse pe masa in fata televiziunilor, i-a afectat pe moment pe reprezentantii cluburilor. Cum insa una dintre cele mai vehemente voci, Adrian Mititelu, care i-a cerut demisia lui Dumitru Dragomir, a disparut ca urmare a propriului esec, ajungand cu Craiova direct in Liga a III-a, in prezent oamenii din fotbal fac din nou front comun in jurul lui Dragomir. 'Nu ne intereseaza banii din televizari. Oricum, acestia de abia daca acopera 15% din bugetul pe un an, tot noi, finantatorii, bagam bani. N-avem nevoie de televizi­uni', a spus ieri, la finalul Adunarii Generale a LPF, patronul Astrei, Ioan Nicolaie. La randul sau, Gigi Becali (foto) a declarat ca se gandeste sa cumpere chiar el drepturile de televizare ale Ligii 1.

×
Subiecte în articol: fotbal intern