x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Turneu mai puternic, dar aceiaşi câştigători

Turneu mai puternic, dar aceiaşi câştigători

01 Iul 2010   •   00:00

Desfăşurată cu sprijinul Ministerului Turismului, al Primăriei oraşului Efo­rie, al CSM Bucureşti, Direcţiei de Sport Constanţa, Clubului Central de Şah Bucureşti, al ACS Apa No­va, în organizarea CS Siciliana, a doua ediţie a Festivalului Interna­ţi­o­nal Eforie, 17-27 iunie 2010, s-a bucurat de participarea a peste 300 de ju­că­tori din 17 ţări.

Deşi valoarea tur­ne­ului a fost mult mai ridicată decât cea de anul trecut, iar concurenţa a fost una acerbă, în urma rezultatelor rundei finale, câştigători ai actualei competiţii au ieşit, surprinzător, ace­iaşi ca şi anul trecut: Maxim Turov (Rusia) la seniori şi Irina Turov (R­u­sia) la senioare. Locul II la seniori i-a revenit ocupantului locului II de anul trecut, Marius Manolache, iar pe lo­cul III s-a clasat marele maestru Ale­xei Gavrilov, reprezentantul Be­la­rus.

De remarcat a fost reprezen­ta­­rea internaţională variată, aproape toate continentele având jucători de marcă în această competiţie. Primele 30 de partide ale festivalului au fost transmise în direct pe internet, competiţia fiind primul eveniment privat ro­mâ­nesc care a reuşit această per­for­man­­ţă.

De asemenea, organizatorii au re­u­şit transmisia în direct pe internet a evenimentului prin camere vi­deo conectate pe web la www.clu­bulre­­gi­lor.ro. În paralel cu competiţia de şah, în colaborare cu Federaţia Ro­mâ­nă de GO, au avut loc şi campio­na­tele naţionale de GO rapid la care au participat 60 de jucători.
În continuare, realizatorii evenimentului derulează în perioada 28 iunie-6 iulie prima ediţie a Festiva­lului Internaţional de Şah Jupiter la care participă 40 de jucători.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport