x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern "U" Cluj a revenit după doi ani în prima ligă

"U" Cluj a revenit după doi ani în prima ligă

de Vlad Ionescu    |    14 Iun 2010   •   00:00

O dată cu disputarea etapei a 34-a din Liga a II-a, peste sezonul fotbalistic intern a căzut cortina. În primul eşalon vor evolua Victoria Brăneşti, Sportul Studenţesc (Seria I), FCM Târgu-Mureş şi "U" Cluj (Seria a II-a), aceasta din urmă asigurându-şi promovarea chiar în ultima rundă, după victoria cu 3-1 obţinută pe terenul Minerului Lupeni. La finalul jocului, antrenorul Cristian Dulca a fost luat pe sus de jucători, iar la vestiar au fost desfăcute sticlele de şampanie.

Pe drumul spre casă, echipa s-a oprit la Orăştie şi la Turda, unde fotbaliştii s-au bucurat împreună cu fanii locali pentru revenirea după doi ani în Liga 1. Petrecerea a continuat la Cluj, jucătorii fiind întâmpinaţi de peste o mie de suporteri, alături de care au cântat şi au făcut baie în fântâna arteziană din faţa statuii lui Avram Iancu. "A fost foarte greu. Universitatea Cluj a fost un club care a rămas treaz indiferent în ce ligă a evoluat. Sperăm să ne menţinem în prima ligă", a declarat finanţatorul Florian Walter, care a anunţat şi primele transferuri. Este vorba despre Sone Masue Kalle, golgeterul echipei CS Otopeni, şi despre Georgian Tobă, de la Drobeta Turnu-Severin.

Finalul sezonului în eşalonul secund a fost bulversat din cauza numeroaselor retrageri, excluderi sau neprezentări, astfel că în ultima etapă în Seria a II-a s-au disputat doar trei meciuri. Au retrogradat: FCM Bacău, Dinamo II, Tricolorul Breaza, CSM Rm. Sărat, Cetate Suceava (Seria I), Mureşul Deva, Fortuna Covaci, Jiul Petroşani, Drobeta Tr. Severin şi CFR Timişoara (Seria a II-a).

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport