x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern UEFA respinge pariurile, Burleanu le vrea lângă FRF!

UEFA respinge pariurile, Burleanu le vrea lângă FRF!

de Mihai Igirosanu    |    14 Mai 2014   •   21:37
UEFA respinge pariurile, Burleanu le vrea lângă FRF!
FIFA şi UEFA caută aproape zilnic să rezolve problemele dubioase cu pariurile pe meciurile de fotbal!
Preşedintele de două ori nevalidat al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, continuă să aibă iniţiative total opuse faţă de politica impusă de forurile care conduc fotbalul mondial şi european, FIFA şi UEFA. După ce a început politizarea FRF, Burleanu şi-a manifestat intenţia de a asocia numele forului pe care încă nu-l conduce legal cu cel al unor case de pariuri. La câteva luni după ce preşedintele UEFA, Michel Platini, declara că “pariurile sportive afectează spiritul sportului”, liderul invalidat al FRF a dezvăluit, într-un interviu acordat revistei uneia dintre agenţiile de pariuri, că îşi doreşte parteneriate între acestea şi forul de la Casa Fotbalului. Altfel, conform unor informaţii, Comitetul Executiv al UEFA, întrunit miercuri, a respins toate propunerile echipei lui Răzvan Burleanu de modificare a listei cu reprezentanţii în Comisiile UEFA. Forul european a respins inclusiv prezenţa lui Burleanu în Comisia Asociaţiilor Naţionale.


În goana după imagine şi bani, preşedintele nevalidat al Federaţiei Române de Fotbal continuă să ignore politicile forurilor supreme ale fotbalului mondial şi european, FIFA şi UEFA. Ultima idee “strălucită” a lui Răzvan Burleanu este aceea de a pune bazele unor parteneriate între casele de pariuri şi forul de la Casa Fotbalului. Liderul nevalidat de judecători şi-a dezvăluit intenţia într-un interviu pe care l-a acordat pentru revista editată de una dintre casele de pariuri din România. Burleanu a comis una dintre numeroasele erori care pun într-o lumină total nefavorabilă FRF şi care pot atrage sancţiuni din partea celor două foruri care încearcă aproape cu fiecare prilej să se dezică de pariurile sportive şi de problemele care apar din cauza meciurilor trucate. După ce a populat Federaţia cu câteva personaje care au legătură directă cu lumea politică, în ciuda trendului clar impus de FIFA şi UEFA, privind depolitizarea totală a fotbalului, preşedintele nevalidat e pe care să mai ignore o linie clară a celor două foruri.

Platini: “Spiritul sportului este afectat de pariuri!”
La finalul anului trecut, însuşi preşedintele FIFA, Michel Platini, oferea o declaraţie extrem de clară pe marginea problemelor care apar din cauza pariurilor sportive sau a trucării meciurilor pentru profitul caselor. “Pariurile cinstite din Europa, dar care sunt făcute prin intermediul paradisurilor fiscale, reprezintă o problemă. Spiritul sportului este afectat de pariuri, care constituie un adevărat flagel pentru fotbal”, suna una dintre ultimele declaraţii ale lui Platini, cel care a propus la unul dintre congrese punerea la dispoziţia federaţiilor a unui sistem de avertizare cu privire la eventualele nereguli în pariurile pe meciuri.

UEFA a respins modificările lui Burleanu
Săptămâna în curs pare să nu fie deloc una bună pentru Răzvan Burleanu şi echipa sa de la FRF. Conform unor surse demne de încredere, toate propunerile pe care liderul nevalidat de la Casa Fotbalului le-a înaintat la UEFA, aprobate de Comitetul Executiv, pentru schimbarea unor reprezentanţi în câteva comisii ale forului european au fost respinse! Printre altele, Burleanu se autopropusese în Comisia Asociaţiilor Naţionale, în locul fostului secretar general din mandatul lui Mircea Sandu, Adalbert Kassai, iar oamenii aduşi de el în Federaţie, precum Radu Vişan sau Aurel Ţicleanu, fuseseră împinşi către Comisia HatTrick şi, respectiv, cea pentru Dezvoltare şi Asistenţă Tehnică. Jurnalul Naţional a scris zilele trecute că propunerile, deşi votate în Comitetul Executiv al FRF, nu sunt conforme cu deciziile comunicate de UEFA prin adrese clare remise pe adresa forului de la Casa Fotbalului.

Plimbări pe diurnă mare
În timp ce atmosfera de la FRF e tensionată la maxim din cauza scandalului legat de acordarea sau neacordarea licenţei pentru CS “U” Craiova, Rapid sau Gloria Bistriţa, preşedintele nevalidat, Răzvan Burleanu, împreună cu omul care l-a sprijinit decisiv cu voturi la Adunarea Generală contestată, Gheorghe Chivorchian (foto), dar şi de unul dintre oamenii său de încredere, Gabriel Bădescu, se află la Torino, unde aseară a asistat la finala Europa League. Asta deşi, pentru ultimul act al EL, UEFA acordă o singură invitaţie, pe numele secretarului general. Burleanu va avea o diurnă de 250 de euro pe zi, în vreme ce Chivorchian şi Bădescu de “doar” 200. De la Torino, grupul vesel va merge direct la Copenhaga, pentru o sărbătoare a federaţiei daneze.

Conducere nerecunoscută la Nyon
Din informaţia (încă neconfirmată oficial) că UEFA a respins propunerile FRF în privinţa modificării listei de membri în Comisiile forului european reiese foarte clar că, deocamdată, oficialii din Elveţia, de la Nyon, nu recunosc actuala echipă de conducere de la Casa Fotbalului. Dincolo de încălcările unor decizii ale UEFA, referitoare la imposibilitatea schimbării unora dintre membri, vezi cazul fostului internaţional Daniel Prodan, prezentat de Jurnalul Naţional, se pare că cei de la UEFA aşteaptă şi decizia Tribunalului de validare sau nevalidare a preşedintelui Răzvan Burleanu. Problemele pentru liderul nevalidat se vor înmulţi în zilele următoare, mai ales că mai multe cluburi vor contesta valabilitatea alegerilor de la Adunarea Generală din 5 martie.

×