x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ultima impresie

Ultima impresie

de Florin Gongu    |    16 Noi 2010   •   20:43
Ultima impresie
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/Intact Images

• Corespondenţă din Klagenfurt

 

După un sezon în care aproape că şi-au compromis şansele pentru calificarea la Euro 2012, tricolorii vor încerca diseară, în ultima apariţie din acest an, să schimbe impresia pe care au lăsat-o. În cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o ieri, selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat: “Un meci cu Italia înseamnă foarte multe pentru fiecare dintre noi, chiar dacă e vorba doar despre un amical. E un joc de orgoliu, de onoare, putem acumula multă experienţă. Cu atât mai mult cu cât sunt mulţi jucători noi, promovaţi de la echipa de tineret. Am mare încredere în ei, pot acumula valoare şi şmecherie. A fost un an pe care trebuie să-l uităm cât mai repede, dar să şi luăm din el lucrurile care au fost bune. În privinţa problemelor, pot spune că este o realitate de care ne-am lovit la fiecare convocare. Jucători care se lasă, alţii sunt indisponibili, iar alţii nu evoluează la echipele lor de club, dar nu avem voie să ne gândim la cei care nu sunt aici”.

Răzvan a făcut şi o previziune pentru partea a doua a preliminariilor: “Până acum, în grupă, am avut o conjunctură ghinionistă, dar e imposibil să nu se întoarcă şi în favoarea noastră şi să ne ajute să ne calificăm”. La rândul său, atacantul Ciprian Marica a spus: “România are nevoie de meciuri puternice. Va fi o experienţă bună, iar un rezultat bun ne-ar da încredere. Chiar nu mă aşteptam ca la 25 de ani să mă simt bătrân printre cei convocaţi, dar îi vom ajuta pe cei tineri să se integreze. Sper să ne calificăm cu Răzvan, e un tip pozitiv, care ne dă încredere. Ştiu că datoria mea e să marchez şi sper să încep să o fac”. Pe lângă antrenamentele de luni seară şi de aseară, tricolorii au efectuat ieri o plimbare la mall-ul din Klagenfurt. Italienii erau aşteptaţi să sosească aseară şi au ales să nu facă nici un antrenament pe Hypo Worthersee Arena.

 

Toţi îl vor pe Mutu

Selecţionerul Răzvan Lucescu a lăsat de înţeles că se va baza în 2011 pe Adrian Mutu. “Este un jucător de valoare, România îl cere şi nu pot eu să mă opun. Să demonstreze că e profesionist şi să aibă evoluţii bune.” Şi Marica a subliniat nevoia de “Briliant”: “Pentru mine ar fi foarte bine ca Adi să se întoarcă la echipa naţională. E un jucător valoros, care pe mine personal mă pune în valoare”. Altfel, în această seară, familia lui Adrian Mutu, va petrece la restaurantul jucătorului din Florenţa, Nove, cu ocazia zilei de naştere a mamei sale, Rodica, care va împlini 59 de ani. “Pregătesc mari suprize. Adrian a trecut peste momentele dificile şi se poate spune că pentru familia noastră e un nou început”, a declarat soţia lui Mutu, Consuelo, pentru fiorentinanews.com.

 

×