x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern "Urşii negri" români joacă cricket

"Urşii negri" români joacă cricket

08 Iul 2010   •   00:00
"Urşii negri" români joacă cricket
Sursa foto: Liviu Sova/Agerpres

Foarte popular în lumea anglo-saxonă, dar aproape necunoscut în estul Europei, cricketul încearcă să prindă rădăcini şi în ţara noastră, fiind recunoscut oficial în luna noiembrie 2009.

Avem deja o echipă naţională, botezată "Urşii negri", care va debuta pe plan internaţional la un turneu în Macedonia (10-17 iulie), la care vor mai participa Ţara Galilor, Croaţia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Serbia şi ţara gazdă.

Director tehnic este un australian, Andrew Begg, iar nucleul echipei este format din rezidenţi în România, jucători din Sri Lanka, India, Pakistan, Australia şi Marea Britanie, la care se adaugă doi jucători români.

Turneul se va desfăşura după regulile Twenty20, în care fiecare echipă va juca câte 20 de overuri a câte şase aruncări fiecare atât la primire, cât şi la aruncare. "Obiectivul este să ajungem în arena internaţională. Avem o echipă foarte puternică, alcătuită din rezidenţi în România, şi sperăm să aducem trofeul în ţară. Principalul nostru adversar va fi Ţara Galilor", a declarat Begg.

Preşedintele Cricket România, Gabriel Marin, a anunţat că săptămâna viitoare vor începe lucrările de construcţie pentru un stadion naţional de cricket la Moara Vlăsiei.

Terenul a fost concesionat pe 49 de ani, iar investiţia, care este de zece milioane de euro, va fi finalizată în 2011. Stadionul va fi singurul din Europa continentală care va avea suprafaţa de joc naturală.

×
Subiecte în articol: stiri