x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Va fi Hagi sau Bölöni.

Va fi Hagi sau Bölöni.

05 Iun 2011   •   21:00
Va fi Hagi sau Bölöni.

Chiar daca sefii Federatiei sperau sa-l induplece macar in ultima clipa pe selectionerul demisionar Razvan Lucescu sa conduca nationala Romaniei la partidele cu Brazilia si Paraguay, tehnicianul n-a mai plecat ieri spre America de Sud. Dupa ce Mircea Sandu a insistat pe ideea ca mandatul trebuie dus la bun sfarsit, mai ales ca Romania a reintrat in calcule pentru calificarea la barajul CE, Lucescu jr si-a afisat singura disponibilitate pentru a continua: sa antreneze deopotriva Rapidul si prima reprezentativa. Varianta a fost refuzata din start de boss-ul FRF, astfel ca acesta va trebui sa gaseasca de urgenta un inlocuitor pe banca nationalei. Cum Cosmin Olaroiu, preferatul lui Mircea Sandu, a obosit asteptand o oferta concreta si s-a inteles deja cu arabii de la Al-Ain, singurele variante pe care "Nasul" le mai are in calcul sunt Gheorghe Hagi si Ladislau Bölöni.

Evident, Hagi este varianta cea mai la indemana. Constient ca se afla intr-un moment de impas al carierei, "Regele" ar veni imediat la nationala, in incercarea de a-si reface imaginea profesionala, puternic mototolita dupa episodul Galatasaray. "Sunt omul nationalei si astept sa mi se faca oferta, dupa care voi veni cu cea mai mare placere. Dar vreau un proiect pe termen lung", a spus sambata Hagi. Un alt argument pro-Hagi ar fi faptul ca acesta nu este un antrenor scump. Totusi, in pofida imensei sale popularitati, Hagi nu este bine vazut de suporterii nationalei din cauza repetatelor sale esecuri ca antrenor.

In ceea ce-l priveste pe Bölöni, acesta este liber de contract dupa ce Lens nu i-a prelungit intelegerea ca urmare a retrogradarii in Ligue 2 din Franta. Din acest punct de vedere, situatia sa seamana oarecum cu cea a lui Hagi, dorindu-si sa-si amelioreze CV-ul. La fel de adevarat este insa si faptul ca in dreptul palmaresului lui Bölöni stau o Cupa si un campionat cu Sporting Lisabona si un alt event in Belgia cu Standard Liege, precum si descoperirea lui Cristiano Ro­naldo.

Au ajuns in Brazilia si fara Tamas!
Fara Razvan Lucescu, fara Adrian Mutu si fara Razvan Rat, care au renuntat la participarea in turneul sud-american, nationala nu va beneficia nici de serviciile lui Gabi Ta­mas (foto)! Acesta a pierdut avio­nul sam­ba­ta dupa ce a participat la o petrecere la Poiana Brasov, pentru ca ieri sa anun­te FRF ca nu doreste sa mai plece in Bra­zilia! In ceea ce-i priveste pe restul ju­ca­to­rilor, aces­tia au ajuns cu bine ieri la Sao Paolo dupa 18 ore de zbor. "In­teri­marii" San­doi si Iovan ii au la dispozitie pe Tatarusanu, Pantilimon, S. Lung jr, Ra­pa, Papp, Oros, Gardos, Latovlevici, G. Matei, Torje, Tanase, Antal, Giur­giu, Mu­re­­san, Alexa, Sanmartean, Bourceanu, Zicu, Marica, Alexe, Surdu si Tucudean.

×