x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Varşovia va avea un nou aeroport internaţional

Varşovia va avea un nou aeroport internaţional

20 Iul 2010   •   00:00
Varşovia va avea un nou aeroport internaţional

Prefectul regiunii Varşovia, Jacek Kozlowski, a anunţat că, în vederea Campionatului European de fotbal din 2012, va fi costruit un nou aeroport internaţional pe locul vechiului aeroport militar din Modlin, la 40 de kilometri nord de capitala Poloniei.

În acest sens, societatea care se ocupă de această investiţie a primit din partea autorităţilor regiunii, sub formă de participaţiune, 276 de hectare de teren în valoare de 100 de milioane de euro.

"Un ultim pas oficial, înainte de începerea lucrărilor, prevăzută pentru lun aaugust, a fost astfel făcut", a declarat Piotr Okienczyc, care conduce proiectul aeroportului Warszawa-Modlin.

O agenţie imobiliară a armatei poloneze a cedat deja pentru acest proiect 300 de hectare pe care s-a construit o pistă de aterizare cu o lungime de 2,5 kilometri.

Capitala poloneză dispune în prezent de un singur aeroport internaţional, Varşovia-Okecie Frederic Chopin, cu o capacitate anuală de 11 milioane de pasageri.

Aeroportul Warszawa-Modlin va asigura, conform estimărilor, un flux de 1,8 milioane de pasageri pe an. Acesta va putea găzdui avioane de tip Boeing 737 sau Airbus 320, adică zboruri provenind de pe aeroporturi europene. Investiţia este cofinanţată de Uniunea Europeană, cu aproximativ 20 de milioane de euro.

Polonia va găzdui Campionatul European din 2012 împreună cu Ucraina.

×
Subiecte în articol: stiri