x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Vechea şi noua Oţelul

Vechea şi noua Oţelul

de Mihai Igirosanu    |    17 Iul 2011   •   20:29
Vechea şi noua Oţelul

Dupa un meci care a inceput cu o tentativa de moment de reculegere in memoria fostului international Stefan Sames si cu un imn national intonat pe un fond de huiduieli si murmur tamp venit dinspre tribune, campioana Otelul Galati a cucerit Supercupa fara sa forteze prea mult. Trupa lui Dorinel Munteanu a transat disputa in urma eurogolului izbutit de Laurentiu Bus la finele primului sfert de ora al meciului de la Piatra Neamt. Fara un atacant veritabil in lot, cu o banca de rezerve pe care s-au regasit doi jucatori care in sezonul trecut jucau pentru Steaua II pe coclaurile ligii secunde, Steaua arata jalnic.

De partea cealalta, Otelul a ramas fidela retetei de succes care i-a adus primul titlul din istorie. O reteta simplista, dar suficienta pentru a se impune intr-un fotbal letargic, lipsit de valoare, in care un moment de reculegere nu dureaza nici 10 secunde, analizat si vorbit de niste comentatori care se refera la Banel Nicolita in timpul intonarii imnului si care in minutul 3 afirma ca "Steaua arata foarte bine", pentru ca la 1-0 pentru Otelul sa deplanga "lipsa solutiilor din lotul bucurestenilor". Plus o reactie deja clasica al singurului om care vede intotdeauna va­loare si performanta atunci cand reali­tatea este mai degraba hada, presedintele LPF, Dumitru Dra­gomir.

"Este o victorie meritata a Otelului. A fost un joc foarte frumos din partea ambelor echipe. Otelul are un antrenor trasnet, care face o pregatire foarte buna. Atmosfera de pe stadion a fost extraordinara. Nu am con­si­derat ca este bine sa merg mai meci, am mai multa minte decat cred altii. Otelul va incurca multa lume in Liga Campionilor, au o idee tactica foarte buna".

A existat si un personaj aproape nevinovat in peisajul meciului de aseara. Antrenorul Stelei, Roni Levi, israelianul aterizat de nicaieri intr-un club fara stadion, caracterizat inspirat de patronul Sportului Studentesc, Vasile Siman: "O echipa mare cumpara jucatorii pe care si-i doreste, nu cei pe care poate sa-i cumpere".

Otelul: Grahovac – Rapa, Sg. Costin, Perendija (’82 Sarghi), Salageanu – Giurgiu (’4 Viglianti), Neagu – Antal, Ibeh, Bus – G. Paraschiv (’65 Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu

Steaua: Tatarusanu – Martinovici, Galamaz, Gardos, Latovlevici – Nicolita, Bicfalvi, Brandan, Cr. Tanase (’9 Bajenaru) – Tatu, Rusescu. Antrenor: Roni Levi

Bute a dat startul
Campionul mondial la box profesionist, Lucian Bute a dat lovitura de incepere a partidei de aseara, iar inaintea meciului a intrat in vestiarul galatenilor pentru a le ura succes. Bute s-a nascut in comuna Pechea, de langa Galati. Altfel, un autocar plin cu suporteri ai Otelului a luat foc ieri dupa-amiaza, in drum spre stadionul din Piatra Neamt. Din cauza suprasolicitarii motorului, autocarul destul de vechi care ii transporta pe fanii echipei campioane s-a aprins cu 30 de km inainte de Bacau, fara ca vreunul dintre cei aflati la bord sa fie ranit.

×
Subiecte în articol: steaua oţelul galaţi supercupa