x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern UPDATE Cine a votat împotriva sistemului de 16 echipe în Liga I de fotbal. Data de începere a noului sezon

UPDATE Cine a votat împotriva sistemului de 16 echipe în Liga I de fotbal. Data de începere a noului sezon

06 Aug 2020   •   15:15
UPDATE Cine a votat împotriva sistemului de 16 echipe în Liga I de fotbal. Data de începere a noului sezon

La votul pentru adoptarea sistemului de 16 echipe în Liga I de fotbal, FC Botoșani a fost singura echipă care s-a declarat împotrivă, iar FCSB s-a abținut. Data de începere a noului sezon a fost anunțată pentru 22 august. 

"În ceea ce priveşte cluburile de Liga I, a fost un singur club care a fost împotrivă, FC Botoşani. În videoconferinţa de astăzi, toţi participanţii au împărtăşit acelaşi punct de vedere. Doar domnul Argăseală s-a abţinut. Nu cunosc motivele, nu şi-a argumentat poziţia. Termenul cu care lucrăm este cel de 22 august. Ne dorim, atât FRF cât şi LPF, ca în 22 august să reluăm Liga I'', a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

În urma barajului care va decide ultima participantă a României în cupele europene se va rezolvași  problema integrităţii sportive a competiţiei, în cazul în care vor fi echipe care nu au licenţă UEFA:

"Vor fi şi diferite scenarii în care am fi dacă o echipă nu are licenţă UEFA. Un alt avantaj al acestui baraj este că rezolvăm integritatea sportivă a competiţiei, participarea unei echipe care nu deţine licenţă UEFA în play-off-ul competiţiei. Prin acest baraj rezolvăm în mare parte această problemă de integritate sportivă a competiţiei pentru echipele participante în play-off''.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a păstrat programarea meciurilor de baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga I, în zilele de 9 şi 12 august.

Echipa FC Dinamo nu mai avea timp să dispute cele cinci partide restante şi încheia sezonul pe locul 7, poziţie retrogradabilă în Liga a II-a. Cele 5 meciuri restante sunt: Dinamo - Chindia (etapa a 3-a), FC Hermannstadt - Dinamo (etapa a 4-a), Chindia - Dinamo (etapa a 10-a), Dinamo - FC Hermannstadt (etapa a 11-a) şi Sepsi OSK - Dinamo (etapa a 12-a).
Din cauza numărului mare de jucători infectaţi cu COVID-19 și a izolării acestora, Dinamo nu a mai putut disputa meciurile.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis, astăzi, majorarea numărului echipelor din Liga I, de la 14 la 16, începând cu sezonul 2020-2021.

Consultarea membrilor Comitetului Executiv a fost făcută online. 

Prin această decizie, echipa de fotbal Dinamo scapă de retrogradare.

Aceasta se află pe penultimul loc al clasamentului deoarece nu a disputat cinci meciuri, din cauza infecțiilor cu COVID-19. 

×