x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Eto'o a fost ales jucătorul african al anului 2010

Eto'o a fost ales jucătorul african al anului 2010

21 Dec 2010   •   11:54
Eto'o a fost ales jucătorul african al anului 2010
Sursa foto: /Reuters

Atacantul camerunez al lui Inter Milano, Samuel Eto'o, a fost desemnat pentru a patra oară în carieră jucătorul african al anului, de către Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), în cadrul unei ceremonii ce a avut loc, luni, la Cairo. Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a mai obţinut acest titlu în 2003, 2004 şi 2005.

De-a lungul carierei, Samuel Eto'o, care la CM al cluburilor a fost ales cel mai bun jucător al competiţiei, a câştigat de trei ori Liga Campionilor, de două ori Cupa Africii pe Naţiuni, de trei ori campionatul Spaniei (cu FC Barcelona), o dată campionatul Italiei şi un titlu olimpic în 2000.

În sezonul 2009-2010, camerunezul a câştigat cu Internazionale Milano campionatul Italiei, Liga Campionilor, Cupa şi Supercupa Italiei. Singurul aspect negativ al carierei lui Eto'o în acest an a fost eliminarea naţionalei Camerunului în primul tur al Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Anul trecut, cel mai bun jucător african a fost Didier Drogba. Atacantul din Coasta de Fildeş s-a aflat şi în acest an printre nominalizaţi, alături de Eto'o şi de ghanezul Asamoah Gyan.

×