x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international ACŢIONAR SURPRIZĂ la Atletico Madrid! Cine a preluat 20 la sută din acţiunile campioanei en titre a Spaniei

ACŢIONAR SURPRIZĂ la Atletico Madrid! Cine a preluat 20 la sută din acţiunile campioanei en titre a Spaniei

21 Ian 2015   •   11:10
ACŢIONAR SURPRIZĂ la Atletico Madrid! Cine a preluat 20 la sută din acţiunile campioanei en titre a Spaniei

Miliardarul chinez Wang Jianlin a achiziţionat 20 la sută din acţiunile echipei de fotbal Atletico Madrid, campioana en titre a Spaniei, prin intermediul gigantului imobiliar Dalian Wanda Group, relatează Agerpres. Clubul Atletico Madrid a confirmat această informaţie atât pe contul său Twitter, cât şi pe site-ul oficial, tranzacţia fiind finalizată miercuri la Beijing.

Dalian Wanda Group, fondată de Wang Jianlin, prima societate chineză care investeşte într-un club de fotbal european, a anunţat că a achitat 45 milioane euro pentru achiziţionarea cotei de 20 la sută din acţiunile lui Atletico Madrid.

Grupul chinez doreşte să se extindă pe piaţa externă şi să-şi diversifice activităţile pentru a-şi menţine rentabilitatea în contextul scăderii pieţei imobiliare din China. Banii investiţi de Wang vor fi utilizaţi de Atletico pentru reducerea datoriilor, care depăşesc în prezent valoarea de 500 milioane euro.

×