x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Afacere portugheză.

Afacere portugheză.

de Delia Gomoescu    |    17 Mai 2011   •   21:00
Afacere portugheză.

Duel lusitan in prima finala continen­ta­la a sezonului. FC Porto si Sporting Braga se bat in aceasta seara la Du­blin pentru trofeul Europa League. Par­tida va incepe la ora 21:45 si va fi trans­misa in direct de Pro TV. 'Dra­go­nii' lui Andre Villas Boas sunt fa­vo­riti incontestabili. FC Porto a cu­cerit al 25-lea titlu national, fiind sin­gura campioana neinvinsa din Eu­ro­pa. In schimb, Braga a incheiat se­zo­nul abia pe locul 4. Mai mult, intre ce­le doua rivale s-a inregistrat o dife­ren­ta uriasa: 38 de puncte. Si la nivel eu­ro­pean, deosebirile sunt evidente.

Porto a cucerit doua trofee in ultimii opt ani, Cupa UEFA in 2003 si Liga Campionilor in 2004, ambele sub co­man­da lui Jose Mourinho, in timp ce Bra­ga e la prima finala din istorie. Cristi Sapunaru (foto) face parte din lotul con­vocat de antrenorul Andre Villas Boas si va fi probabil titular pe 'Aviva Arena'. Finala Ligii Europa va fi condusa de o brigada de arbitri din Spa­nia, avandu-l la centru pe Carlos Ve­la­s­co Carballo.

Drumul spre Dublin
Considerat noul Mourinho, an­tre­­­­no­rul Andre Villas Boas, in varsta de 33 de ani, poate deveni cel mai ta­n­ar tehnician care cucereste un trofeu european. Sub comanda sa, FC Porto a castigat grupa L
a Europa Lea­gue, fara sa inregis­treze vreo in­fran­­gere. In faza eliminatorie, 'dra­gonii' le-au scos din joc pe Sevilla, TSKA Moscova, Spartak Moscova si Villarreal. La randul sau, Braga s-a clasat pe locul al treilea in grupa H a Ligii Campionilor, dupa Sahtior Do­netk si Arsenal. Calificata in 'pri­ma­­­­vara' Europa League, echipa lui Do­­­mingos a trecut pe rand de Lech Poz­nan, Liverpool, Dinamo Kiev si Ben­fica Lisabona.

×
Subiecte în articol: fotbal international