x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ajax a câştigat titlul în Olanda după şapte ani! - video.

Ajax a câştigat titlul în Olanda după şapte ani! - video.

16 Mai 2011   •   06:58
Ajax a câştigat titlul în Olanda după şapte ani! - video.

Ajax Amsterdam a castigat campionatul Olandei pentru a 30-a oara in istoria sa, dupa victoria cu scorul de 3-1 obtinuta in fata celor de la FC Twente Enschede, in etapa a XXXIV-a, ultima, din Eredivisie.

Ajax, care inaintea acestui meci avea un punct mai putin decat Twente, campioana de anul trecut, a incheiat campionatul cu 73 de puncte, fata de 71 cat are FC Twente. Aceste doua echipe vor juca in Liga Campionilor, in timp ce PSV Eindhoven, locul 3 (69 puncte), va evolua in Liga Europa.

"Lancierii" castigase ultimul titlu de campioana in 2004. Saptamana trecuta, Ajax a fost invinsa de FC Twente in finala Cupei Olandei.

Titlul cucerit duminica este miraculos pentru Ajax, care a avut un sezon haotic, cu numeroase tensiuni intre membrii conducerii si consilierul tehnic Johan Cruyff. Echipa a fost afectata si de demisia antrenorului, Martin Jol, in decembrie 2010, cand era la sase puncte de primul loc. Frank de Boer, secundul selectionerului olandez Bert van Marwijk, a parasit nationala pentru a prelua Ajax. Cu succes.


×
Subiecte în articol: ajax fotbal international twente enschede