x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anglia - SUA 1-1: Gaferul Green, susţinut de colegi

Anglia - SUA 1-1: Gaferul Green, susţinut de colegi

13 Iun 2010   •   00:00
Anglia - SUA 1-1: Gaferul Green, susţinut de colegi
Sursa foto: /Reuters

Căpitanul reprezentativei Angliei, Steven Gerrard, a declarat după remiza cu SUA, în care americanii au egalat în urma unei erori a portarului Robert Green, că întreaga echipă îl susţine pe goalkeeper. "A fost o situaţie din acelea ciudate, nu cred că portarul poate fi criticat. S-a tot vorbit despre minge. Rob va învăţa din ceea ce s-a întâmplat şi ar putea avea o intervenţie importantă, care ne-ar aduce victoria într-un meci. Suntem cu toţii alături de el. A fost un şoc pentru noi şi ne-a luat ceva timp să trecem peste el", a spus Gerrard pentru postul ITV1.

"Cel mai important în primul meci este să nu pierzi. Ne doream să câştigăm, dar din nefericire am lăsat mingea să intre în poartă. Acum, obiectivul trebuie să fie obţinerea a şapte puncte", a adăugat Gerrard.

Portarul echipei SUA, Tim Howard, îl susţine şi el pe Green. "Am obţinut un rezultat bun, voiam cel puţin o remiză. Robert a avut câteva intervenţii bune. Însă face parte din viaţa de portar să faci tâmpenii. M-aş simţi foarte rău dacă aş fi în locul lui. Însă noi, portarii, suntem puternici", a declarat Howard.

Gafa lui Green nu este o noutate pentru Anglia, care a avut în ultimii ani probleme cu portarii. În 2002, o greşeală a lui David Seaman a costat Anglia eliminarea în faţa Braziliei, iar absenţa de la Euro-2008 este imputabilă unei erori monumentale a lui Scott Carson. Din păcate pentru britanici, selecţionerul Fabio Capello nu prea are soluţii pentru înlocuirea lui Green: David James este poreclit Calamity pentru greşelile făcute, în timp ce Joe Hart nu are nici o selecţie într-o competiţie oficială.

"Nu am nici o scuză, dar asta e viaţa. Vreau să-mi reprezint ţara cât mai mult posibil, dar dacă trebuie să plătesc pentru această greşeală, atunci aşa să fie. Îmi asum responsabilitatea", a spus şi Green.

×
Subiecte în articol: fotbal anglia eroare cm2010 robert green