x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Anglia - SUA 1-1: Sabotaţi din interior

Anglia - SUA 1-1: Sabotaţi din interior

de Dragos Stoica    |    12 Iun 2010   •   00:00
Anglia - SUA 1-1: Sabotaţi din interior
Sursa foto: /Reuters

Una dintre favoritele la câştigarea trofeului va tremura serios pentru calificarea în "şaisprezecimi". Venită pe cai mari în Africa de Sud, Anglia s-a poticnit sâmbătă seară în faţa reprezentativei SUA, în faţa căreia n-a izbutit să scoată decât un egal, 1-1, după golurile înscrise de Steven Gerrard ('4) şi Dempsey ('40). Eroul negativ al partidei de la Rustenburg a fost portarul lui West Ham United, Robert Green, care a scăpat în poartă o minge banală expediată de la 25 de metri de mijlocaşul american.

Ca imagine generală, Anglia a suferit în timpul jocului, în timp ce "yankeii" au impresionat plăcut. Chiar dacă au fost dirijaţi de pe margine de Fabio Capello, britanicii nu s-au regăsit deloc. Mai exact, naţionala Angliei a părut neinspirată şi a lăsat senzaţia că nu ştie încă ce anume să joace. Dintre propriile buturi a venit o eroare capitală, apărarea a dat rateuri în mai multe rânduri, la mijloc Lampard şi Gerrard au părut că se calcă reciproc pe bătături, în timp ce atacul format din Rooney şi Heskey n-a reuşit mai nimic. Nord-americanii, în schimb, au fost peste aşteptări. Tehnici, rapizi, excelent aşezaţi în teren şi bine pregătiţi fizic, componenţii SUA pot provoca una dintre surprizele actualei ediţii a Cupei Mondiale.

Paradoxal, italianul Fabio Capello a declarat după meci că nu este dezamăgit de jocul Angliei. "Pentru un prim meci la turneul final, au fost destule lucruri pozitive în această seară, mai puţin rezultatul final, care nu ne mulţumeşte. Totuşi, cel mai important lucru la o competiţie de un asemenea nivel este să nu începi cu o înfrângere. Am avut multe ocazii, dar aşa se întâmplă câteodată în fotbal. Nu sunt supărat pe Green, de--oarece ştiu că aşa este viaţa portarilor. Mă bucur însă că după greşeala pe care a făcut-o în prima repriză a avut forţă să aibă în partea secundă o intervenţie superbă, salvând un gol ca şi făcut", a spus Capello. În ceea ce priveşte numele goalkeeper-ului cu care va aborda următoarea partidă, de la 18 iunie, cu Algeria, Capello este deocamdată indecis. De partea cealaltă, selecţionerul SUA, Bob Bradley, s-a declarat satisfăcut: "La pauză, când ne bucuram cu toţii că reuşisem să egalăm, le-am spus jucătorilor că putem obţine chiar o victorie. A rămas doar egal, însă nu pot să nu fiu mulţumit, mai ales că echipa a depus un efort colectiv admirabil contra Angliei. Oricum, suntem în grafic, după ce am început acest meci practic de la 0-1".


Green recunoaşte
Pus la zid de suporteri şi de presă, portarul Robert Green şi-a asumat eroarea făcută contra SUA. "Nu am nici o scuză. Vreau să-mi reprezint ţara cât mai mult posibil, însă dacă trebuie să plătesc pentru această greşeală, atunci aşa să fie. Îmi asum responsabilitatea. Felul cum trebuie să reacţionez este să nu mă las influenţat, indiferent de numărul de meciuri pe care îl voi juca. Am 30 de ani, nu mai sunt un puşti. Sunt suficient de puternic pentru a merge mai departe şi a fi gata pentru următorul meci", a spus Green după meci. Presa din Anglia l-a taxat din plin pe acesta, titrând la unison sintagme gen "Blestemul portarilor loveşte din nou", "Cea mai mare gafă din istorie". "Am trăit prea des acest lucru ca să fie doar o coincidenţă. Să recunoaştem, Anglia nu mai are portari", a notat News of the World. Sunday Express a cerut îndepărtarea imediată a lui Green din rândul titularilor, în timp ce Sunday Mirror a titrat pe prima pagină "O mână de ţărână", chiar peste poza lui Robert Green.


Pentru livetext daţi click aici.

×
Subiecte în articol: cm2010