x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Arbitrul care i-a anulat golul lui Dorinel Munteanu la Euro 96 a încetat din viață

Arbitrul care i-a anulat golul lui Dorinel Munteanu la Euro 96 a încetat din viață

01 Feb 2019   •   16:38
Arbitrul care i-a anulat golul lui Dorinel Munteanu la Euro 96 a încetat din viață

Fostul arbitru danez Peter Mikkelsen, care nu a validat un gol regulamentar înscris de Dorinel Munteanu în meciul România - Bulgaria de la EURO 1996, a încetat din viaţă la vârsta de 58 de ani, după o grea suferinţă, au anunţat instanţele fotbalului internaţional.
În 1990, Mikkelsen a devenit cel mai tânăr arbitru de la un Mondial, când a fost ales, la 30 de ani, să conducă două meciuri de la turneul final găzduit de Italia. El a mai oficiat la Cupa Mondială 1994 şi la Campionatele Europene din 1992 şi 1996.
La EURO 1996, în meciul România - Bulgaria (0-1), Mikkelsen nu a văzut că mingea şutată de Dorinel Munteanu a căzut dincolo de linia porţii după ce lovise transversala. Tricolorii au pierdut atunci toate cele trei meciuri din faza grupelor. 
Danezul nu a mai condus alt meci de la acea competiţie.
După ce FIFA şi UEFA au făcut public decesul lui Mikkelsen, radioteleviziunea belgiană RTBF şi-a amintit că el a greşit grav în partida Belgia - Anglia din optimile de finală ale CM 1990, inventând în finalul prelungirilor o lovitură liberă în urma căreia englezul David Platt a marcat unicul gol al întâlnirii.
Mikkelsen a pus capăt carierei sale în 1998, după care a lucrat pentru Federaţia daneză de fotbal şi a fost observator UEFA pentru arbitri.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: dorinel munteanu peter mikkelsen