x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Atletico Madrid, calificată în finala Ligii Campionilor, după 3-1 cu Chelsea, la Londra

Atletico Madrid, calificată în finala Ligii Campionilor, după 3-1 cu Chelsea, la Londra

de Agerpres    |    01 Mai 2014   •   00:08
Atletico Madrid, calificată în finala Ligii Campionilor, după 3-1 cu Chelsea, la Londra

Atletico Madrid s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, graţie victoriei cu scorul de 3-1 (1-1) reuşite miercuri seara, la Londra, în faţa formaţiei engleze Chelsea, în manşa secundă a semifinalelor.

''Los Colchoneros'' s-au impus pe ''Stamford Bridge'' prin golurile marcate de Adrián López (44), Diego Costa (60 - penalty) şi Arda Turan (72), după ce londonezii deschiseseră scorul prin Fernando Torres (36), atacant format de Atletico. În tur scorul a fost ''alb'', 0-0.

Madrilenii au început periculos meciul cu echipa lui Mourinho, iar Koke a trimis mingea în bara transversală în chiar minutul 4. Chelsea a preluat apoi controlul jocului şi Willian (15) a trimis peste poartă din lovitură liberă. David Luiz (23) a fost periculos pentru ''Blues'', dar mingea trimisă din foarfecă s-a dus alături de poarta lui Thibaut Courtois, portar ce aparţine lui Chelsea. Chelsea a reuşit să deschidă scorul prin Torres, în min. 36, care a marcat din careu, după o minge scoasă din colţul terenului de Willian şi prelungită de Azpilicueta.

Cele două echipe au intrat la egalitate la cabine, pentru că Adrián López (44) a egalat, după o minge centrată de Juanfran.

Atletico a început în forţă repriza secundă şi a controlat meciul, punând în pericol poarta ''veteranului'' Schwarzer în mai multe rânduri. Arda Turan (47) l-a pus la încercare pe Mark Schwarzer, care a fost testat apoi şi de Tiago (52). Courtois a avut şi el de lucru, la poarta cealaltă, la mingea expediată cu capul de Terry (53).

Intrat de puţine secunde, atacantul camerunez Eto'o l-a atacat imprudent în careu pe Diego Costa, iar oaspeţii au primit penalty, transformat de jucătorul de origine braziliană (60).

Chelsea nu a reuşit să mai revină, chiar dacă Ramires a mai avut o situaţie periculoasă (65). În plus, Atletico a parafat succesul cu un nou gol, reuşit de turcul Arda Turan (72), după ce mingea i-a revenit din bară.

Courtois a salvat un gol în prelungirile partidei (90+4), la o incursiune a lui Hazard, iar apoi Terry a reluat peste transversală.

Atletico a obţinut o victorie şi o calificare meritată în finală, după un parcurs în care nu a cunoscut înfrângerea. În urmă cu doi ani, Atletico a învingea pe Chelsea cu scorul de 4-1 în Supercupa Europei.

Finala Champions League, programată pe 24 mai, la Lisabona, va opune în premieră două echipe din acelaşi oraş, pe Real Madrid, care a făcut instrucţie cu Bayern Munchen (1-0 în Spania, 4-0 la Munchen), şi pe Atletico Madrid, liderul din Primera Division. 

×
Subiecte în articol: atletico madrid chelsea champions league