x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Audienta - Succes peste asteptari

Audienta - Succes peste asteptari

de Dragos Stoica    |    20 Iun 2006   •   00:00
Audienta - Succes peste asteptari

In momentul in care Germaniei i s-a atribuit organizarea actualei editii a Cupei Mondiale, in spectrul politic intern au existat destule voci care sa conteste necesitatea unui asemenea efort financiar.

Corespondenta din Berlin
In momentul in care Germaniei i s-a atribuit organizarea actualei editii a Cupei Mondiale, in spectrul politic intern au existat destule voci care sa conteste necesitatea unui asemenea efort financiar.

"Avem inca multe de facut in fosta Germanie de Est. Ce ne trebuie acum un Campionat Mondial?", a fost linia adoptata de multi politicieni germani.

INTERES. La mai putin de trei saptamani de la inceputul turneului final, aceste opinii au fost insa definitiv amutite de succesul deplin inregistrat pana acum de organizatori. Conform unei evidente date ieri publicitatii, in Germania se afla la aceasta ora peste 100.000 de englezi, dintre care 70.000 numai in Nurnberg, 70.000 de suedezi la Berlin, 30.000 de italieni si 30.000 de americani la Kaiserslautern, plus 20.000 de brazilieni in zona Frankfurt. Toate biletele puse pana acum in vanzare au fost epuizate, iar toate meciurile s-au disputat cu stadioanele pline. Totusi, mai exista bilete, acestea provenind din numarul celor comercializate pe internet, de unde au fost cumparate en-gros de firme mari si oferite drept rasplata pentru angajati. Cum unele din aceste firme au achizitionat mult peste necesar, biletele au fost returnate, iar acum sunt scoase la vanzare. "De obicei, daca bagam 50 de bilete la o casa, acestea se epuizeaza in mai putin de cinci minute", a afirmat presedintele Comitetului de Organizare a CM, Wolfgang Niersbach.

TREZITI. Inainte de inceperea competitiei, in Germania a avut loc o serie intreaga de discutii apropo de sentimentul national al natiunii. La peste 60 de ani de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, germanii au inca sechele, dovada fiind si dilema daca arborarea de steaguri nationale nu ar reprezenta o ofensa la adresa celorlalte nationalitati. Ceee ce s-a intamplat a depasit insa toate asteptarile. Dupa ani de letargie, sentimentul national s-a trezit din nou, pustii umbland pe strada pictati in culorile nationale, in timp ce masinile si balcoanele sunt impodobite de drapele. "Adevaratii castigatori ai acestei editii a Cupei Mondiale sunt fanii. Aici nu a mai fost o asemenea atmosfera de la reunificarea Germaniei. Este o nebunie, o experienta unica, pe care nimeni n-a anticipat-o", a mai spus Niersbach.

×
Subiecte în articol: mondial 2006