x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Barca a făcut-o KO pe PAO, iar Inter Milano, fără Cristi Chivu, doar egal la Enschede!

Barca a făcut-o KO pe PAO, iar Inter Milano, fără Cristi Chivu, doar egal la Enschede!

15 Sep 2010   •   00:00
Barca a făcut-o KO pe PAO, iar Inter Milano, fără Cristi Chivu, doar egal la Enschede!

În această seară a debutat o nouă ediţie a UEFA Champions League, cea mai importantă competiţie fotbalistică europeană la nivel de cluburi.

Câştigătoarea trofeului în stagiunea precedentă, Inter Milano, n-a reuşit decât un rezultat de egalitate în Olanda, 2-2 cu Twente Enschede, în timp ce Barcelona a făcut spectacol pe stadionul Nou Camp, zdrobind pur şi simplu pe Panathinaikos, scor 5-1, după ce oaspeţii deschiseseră scorul!

A doua reprezentantă a Spaniei în UCL, Valencia, s-a distrat cu debutanta Bursaspor, pe care a învins-o fără drept de apel cu 4-0, iar Manchester United, cotată şi ea printre principalele favorite la câştigarea competiţiei, a fost ţinută în şah pe propriul teren de Glasgow Rangers, 0-0. În acest meci, gazdele l-au pierdut pe atacantul Antonio Valencia, care s-a accidentat foarte grav la începutul reprizei secunde după un duel cu fundaşul Broadfoot, jucătorul lui MU având nevoie de masca de oxigen pentru a putea respira! De altfel, televiziunea britanică nu a difuzat nici o reluare cu momentul accidentării. Din primele informaţii se pare că este vorba despre o fractură a gleznei piciorului stâng. După ce a primit îngrijiri medicale pe gazon timp de aproximativ 10 minute, Valencia a fost scos pe targă şi transportat imediat la spital.

Miercuri, www.jurnalul.ro va transmite în direct, în format LiveTEXT, meciul dintre CFR Cluj şi FC Basel, care va marca debutul lui Sorin Cârţu pe banca echipei campioane. Vă vom ţine la curent şi cu evoluţia scorurilor din celelalte partide care se vor disputa miercuri în UEFA Champions League.

În cele opt meciuri jucate în această seară am avut un singur reprezentant, Ciprian Deac, care a fost titular  în premieră la Schalke 04, în prima repriză, a jocului pierdut la Lyon. În schimb, Cristi Chivu, accidentat în ultima partidă de campionat jucată de Inter Milano, nu a făcut deplasarea la Enschede, în timp ce Giani Kiriţă, devenit şi el indisponibil  după ultima etapă a campionatului Turciei, nu a fost inclus pe foaia de joc în partida pe care campioana  acestei ţări, Bursaspor, a pierdut-o clar în faţa Valenciei, scor 0-4.

Ceilalţi tricolori care ne reprezintă în UEFA Champions League sunt Bogdan Lobonţ (AS Roma) şi Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), în timp ce singurul antrenor român participant în această competiţie va fi şi acum tot Mircea Lucescu, tehnicianul campioanei Ucrainei, Şahtior.

MARŢI


Grupa A
Twente - Inter Milano 2-2 (2-2)
Au marcat: Janssen 20, Milito 30-autogol / Sneijder 13, Eto'o 41


Werder Bremen - Tottenham 2-2 (1-2)

Au marcat: Almeida 43
, Marin 47 / Pasanen 12-autogol, Crouch 18


Grupa B
Lyon - Schalke 1-0 (1-0)
A marcat: Bastos 21

Eliminat: Howedes 38 (Schalke)

Benfica Lisabona - Hapoel Tel-Aviv 2-0 (1-0)
A marcat: Luisao 21, Cardozo 69



Grupa C
Manchester United - Glasgow Rangers 0-0

Bursaspor - Valencia 0-4 (0-2)

Au marcat: Costa 16, Aduriz 40, Hernandez 68, Soldado 76


Grupa D
Barcelona - Panathinaikos 5-1 (3-1)
Au marcat: Messi 22, 45, Villa 33, Pedro 78, Dani Alves 90+3 / Govou 20

În minutul 55, Messi a ratat o lovitură de la 11 metri

FC Copenhaga - Rubin Kazan 1-0 (0-0)
A marcat: N'Doye 87



MIERCURI (ORA 21:45)


Grupa E
Bayern Munchen - AS Roma (Dolce Sport)
CFR Cluj - FC Basel (TVR 1)

Grupa F
Marseille - Spartak Moscova
MSK Zilina - Chelsea

Grupa G
Real Madrid - Ajax Amsterdam
AC Milan - AJ Auxerre (arbitrează la centru Cristian Balaj)

Grupa H
Arsenal - Sporting Braga
Şahtior Doneţk - Partizan Belgrad

×
Subiecte în articol: Liga campionilor