x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bayern Munchen, campioană înainte de termen în Germania

Bayern Munchen, campioană înainte de termen în Germania

26 Mar 2014   •   09:12
Bayern Munchen, campioană înainte de termen în Germania

Bayern Munchen a devenit prima echipă germană care cucereşte titlul în luna martie, graţie victoriei cu 3-1 obţinută marţi seară în faţa Herthei, la Berlin.

"Rekordmeister", cum este supranumit clubul bavarez, şi-a trecut astfel în palmares cel de-al 24-lea titlu în Bundesliga, un alt record pentru fotbalul german, şi a doborât record stabilit anul trecut, când Bayern a devenit campioană pe 6 aprilie.

La nouă luni după prezentarea sa oficială, Pep Guardiola, fostul antrenor al Barcelonei, a obţinut primul său trofeu cu Bayern, cu o etapă mai devreme decât reuşise predecesorul său, Jupp Heynckes, în sezonul 2012-2013.

"Sunt încântat, evident, că am reuşit să păstrăm acest titlu. Vreau să-mi felicit toţi jucătorii şi conducerea clubului pentru că mi-au permis să realizez această performanţă", a declarat tehnicianul catalan, în vârstă de 43 ani, care a dedicat succesul managerului Uli Hoeness, recent condamnat la închisoare, pentru evaziune fiscală.

Bayern Munchen are acum un avans insurmontabil de 25 puncte faţă de ocupanta locului secund, Borussia Dortmund, ţinută în şah pe teren propriu de Schalke 04, într-un derby al Ruhr-ului fără incidente, dar şi fără goluri (0-0).

Meciul cu Hertha Berlin este al 52-lea consecutiv fără înfrângere pentru Bayern Munchen, aflată la doar 7 partide de recordul absolut al celor cinci mari campionate din Europa, stabilit de AC Milan între 1991 şi 1993.

×
Subiecte în articol: bayern münchen campioana bundesliga record