x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Blatter, anchetat de Comitetul de Etică al FIFA!.

Blatter, anchetat de Comitetul de Etică al FIFA!.

27 Mai 2011   •   10:58
Blatter, anchetat de Comitetul de Etică al FIFA!.

Comitetul de Etica al FIFA a deschis o procedura care il vizeaza pe presedintele forului mondial, Joseph Blatter, ca urmare a acuzatiilor aduse de contra-candidatul sau la postul de presedintie, Mohamed bin Hammam, acuzat oficial la randul lui ca ar fi oferit mita unor membri ai Uniunii Fotbalistice din Caraibe in schimbul unor voturi.

Mohamen bin Hammam, membru in Comitetul Executiv al FIFA, a solicitat Comitetului de Etica deschiderea unei proceduri impotriva presedintelui Joseph S. Blatter. Bin Hammam a facut aceasta solicitare deoarece sustine ca, in baza raportului prezentat de Chuck Blazer, membru al Comitetului Executiv al FIFA, vicepresedintele Jack A. Warner il informase pe presedintele FIFA despre reuniunea Confederatiei de Fotbal din Caraibe, aparent organizata in comun de Warner si Bin Hammam, care ar fi avut loc la 10 si 11 mai si ca presedintele nu a avut nicio problema cu acest lucru. In consecinta, Comitetul de Etica al FIFA a deschis o procedura impotriva presedintelui FIFA in conformitate cu articolul 16 din Codul Etic. Domnul Blatter isi poate prezenta apararea pana la 28 mai, audierea urmand sa aiba loc la 29 mai, la Zurich", se arata intr-un comunicat al FIFA.

Comitetul de Etica al FIFA a deschis, miercuri, o procedura vizand patru responsabili, intre care Mohammed Bin Hammam si Jack Warner, pentru "posibile incalcari" ale codului etic si "acuzatii de frauda" in cadrul alegerilor pentru functia de presedinte al FIFA, din 1 iunie. Pe langa Bin Hammam si Warner (Trinidad Tobago), vicepresedinte al FIFA, mai sunt vizate alte doua persoane mai putin cunoscute, responsabile de fotbalul din Caraibe, Debbie Minguell si Jason Sylvester. Cazul a aparut dupa ce la 24 mai secretarul general al FIFA, Jérôme Valcke, a fost informat de catre Chuck Blazer, membru al Comitetului Executiv si secretar general al CONCACAF, in privinta "posibilelor incalcari" ale codului etic, care ar fi fost comise de oficiali ai forului mondial. Blazer ar fi denuntat in special o reuniune a Confederatiei de Fotbal din Caraibe, aparent organizata in comun de Warner si Bin Hammam, care ar fi avut loc la 10 si 11 mai. Aceasta reuniune avea legatura cu alegerile pentru functia de presedinte al FIFA.

Qatariotul Mohammed Bin Hammam, presedinte al Confederatiei Asiatice de Fotbal si candidat la sefia FIFA in fata lui Joseph Blatter, a negat acuzatiile de coruptie si frauda si a cerut deschiderea unei proceduri si in cazul presedintelui forului mondial.

×
Subiecte în articol: fifa fotbal international sepp blatter