x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bojan, supranumit pe vremuri „noul Messi”, joacă în prezent în liga a doua din Anglia

Bojan, supranumit pe vremuri „noul Messi”, joacă în prezent în liga a doua din Anglia

06 Dec 2018   •   21:07
Bojan, supranumit pe vremuri „noul Messi”, joacă în prezent în liga a doua din Anglia

Cândva era supranumit „noul Messi”, juca la naționala Spaniei și marca în Champions League la 17 ani. Acum, Bojan Krkic are 28 de ani și joacă la Stoke City, în liga secundă din Anglia, conform BBC.

Puștiul minune a spus că nu s-a descurcat cu așteptările atât de mari când era mai tânăr. El spune că este mulțumit de cariera pe care a avut-o și iubește să joace în Championship.

După ce a marcat de 850 de ori la echipele de junior ale Barcelonei, se prezicea că Bojan va avea o carieră lungă și minunată la giganții spanioli. În schimb, el a plecat de la club când avea 20 de ani pentru că nu mai era titular, după 163 de apariții la prima echipă.

De atunci a jucat la Roma, AC Milan, Ajax și Stoke – unde s-a întors după ce a fost împrumutat la Mainz și Alaves.

„Aici în Anglia mă simt mai respectat în afara terenului” a spus Bojan. „Mă simt mândru de cariera mea – mai mult de cea din Anglia decât de cea din Spania. Sunt mentalități diferite. Aici oamenii te respectă”.

„Am jucat în semifinala Champions League, am jucat pentru echipe mari, iar acum sunt în Championship. Este dificil din punct de vedere emoțional, dar mă distrez”.

„În Spania și Italia, când câștigi ești cel mai bun, dar când pierzi ești foarte prost. În Italia, dacă într-un meci câștigi și marchezi, nu poți ieși pe stradă pentru că lumea e prea entuziasmată, iar dacă pierzi, înnebunesc. După meci, te așteaptă”.

„Mulți jucători nu bagă în seamă presiunea aceasta. Dar sunt și fotbaliști mai sensibili. Aici, în Anglia, nu simți presiune și te distrezi când joci. Este diferit să joci aici față de locurile acelea.”

×
Subiecte în articol: bojan krkic barcelona Stoke City messi