x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia - Croatia 1-0 / Unde e spectacolul?

Brazilia - Croatia 1-0 / Unde e spectacolul?

de Delia Gomoescu    |    15 Iun 2006   •   00:00
Brazilia  -  Croatia 1-0 / Unde e spectacolul?

Campioana mondiala a trecut cu bine de primul meci, dar a ramas datoare fata de fani, care au asteptat in zadar vrajile lui Ronaldinho, Adriano sau Ronaldo.

Intreaga Planeta astepta marti seara debutul lui Ronaldinho&Co. la Cupa Mondiala. "Spectacol" este in mod normal cuvantul care in vocabularul brazilienilor este sinonim cu "Selecao", insa la Berlin lucrurile nu prea au stat asa. Brazilia a invins Croatia cu 1-0, dar fara sa incante catusi de putin asistenta.

GREU. Desi selectionerul Carlos Alberto Parreira considera ca elevii sai au obtinut o victorie formidabila, el a recunoscut ca jucatorii se afla doar la 60%-70% din potentialul lor. "La o competitie precum Cupa Mondiala este esential sa castigi primul meci, iar noi am facut primul pas din cei sapte care duc spre finala. Este o victorie formidabila, deoarece ne da incredere", a spus Parreira. Jocul lipsit de stralucire al sud-americanilor i-a dat emotii chiar si presedintelui Braziliei, Lula da Silva, care la final a rasuflat usurat: "A fost greu... Ma gandeam ca vom castiga mai usor".

PACAT. Selectionerul Croatiei, Zlatko Krancjar, nu si-a putut ascunde dezamagirea: "Este pacat ca nu am exploatat ocaziile avute. A fost fatal sa-l lasam pe Kaka sa joace asa cum a facut-o in minutul 44. Poate avem mai mult noroc pe viitor".

RECORD DE VICTORII
Brazilia a depasit marti seara recordul de victorii consecutive la turneele finale ale Cupei Mondiale, obtinand al optulea succes la rand. Precedenta performanta apartinea Italiei, cu o serie de sapte victorii consecutive la editiile din 1934 si din 1938. Brazilia nu a mai pierdut sau remizat la CM de la finala din 1998, in care a fost invinsa cu 3-0 de Franta. "Selecao" a castigat toate cele sapte meciuri disputate in 2002, in Japonia si Coreea de Sud.

INTRUSUL A PRIMIT INTERDICTIE LA MECIURI
Suporterul care a intrat pe teren in timpul meciului Brazilia - Croatia a primit interdictie de a mai intra pe vreun stadion la Cupa Mondiala. "Individul va fi plasat pe lista neagra si nu va mai putea lua parte la nici un meci al turneului final", a declarat un membru al comitetului de organizare. Potrivit politiei, barbatul, al carui nume nu a fost dat publicitatii, a trecut prin "poarta maratonului", partea deschisa a stadionului Olimpic din Berlin, a busculat un voluntar si apoi a intrat pe teren. Suporterul croat a patruns pe gazon in minutul 86, intrerupand partida pentru doua minute. El a fost condus la marginea terenului de Dado Prso, cel fata de care fanul a dorit sa-si exprime admiratia.
×
Subiecte în articol: mondial 2006