x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia îşi va închide spaţiul aerian pe periada disputării meciurilor de la Mondial

Brazilia îşi va închide spaţiul aerian pe periada disputării meciurilor de la Mondial

17 Mar 2014   •   12:37
Brazilia îşi va închide spaţiul aerian pe periada disputării meciurilor de la Mondial

Autorităţile braziliene au în vedere introducerea unor zone de excludere în spaţiul aerian în zilele în care se dispută meciuri la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal, din această vară, o măsură care va afecta opt aeroporturi situate pe o rază de şapte kilometri în jurul stadioanelor, conform unor informaţii furnizate de O Globo.

Cel puţin 805 zboruri vor fi anulate şi alte 150 redirecţionate, măsura urmând să afecteze circa 16.000 de pasageri ai companiilor aeriene braziliene (Gol, TAM, Avianca şi Azul) în cursul acestei perioade.

Măsura se va aplica în opt din cele 12 oraşe gazdă ale Cupei Mondiale, unde aeroporturile sunt în apropierea stadioanelor din Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Cuiaba, Manaus, Fortaleza, Recife, Salvador şi Curitiba. Doar avioanele militare vor avea permisiunea să survoleze aceste zone de excludere, în caz de nevoie.

Zonele de excludere vor depinde de calendarul meciurilor. Pentru partida de deschidere, de pe stadionul Itaquerao din Sao Paulo, când Brazilia va întâlni Croaţia la ora locală 17.00, zborurile vor fi interzise timp de trei ore înainte de lovitura de începere şi patru ore după finalul meciului.

Pentru finala de pe stadionul Maracana din Rio, zona de excludere va dura, de asemenea, şapte ore.

×