x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia şi-a proclamat victoria "organizatorică" la Mondialul de fotbal

Brazilia şi-a proclamat victoria "organizatorică" la Mondialul de fotbal

15 Iul 2014   •   09:23
Brazilia şi-a proclamat victoria "organizatorică" la Mondialul de fotbal

Brazilia nu a cucerit cel de-al şaselea său titlu de campioană mondială, pe teren propriu, aşa cum a visat, însă se poate considera "victorioasă" în ceea ce priveşte organizarea "Cupei celei mai frumoase din lume", a afirmat preşedinta Dilma Rousseff.

"Ţara noastră se poate considera victorioasă în ceea ce priveşte organizarea Cupei Mondiale", a declarat Rousseff, candidată pentru un nou mandat la conducerea ţării, care a făcut bilanţul Mondialului încheiat duminică, în prezenţa mai multor miniştri.

"Sunt sigură că aceasta a fost una dintre cele mai frumoase Cupe Mondiale din lume. Am avut o Cupă a Cupelor", a mai spus şeful statului, reamintind că unii au spus anterior că stadionul Maracana nu va fi gata "decât în 2038", că va fi haos pe aeroporturi, iar Brazilia nu va fi capabilă să primească milioane de suporteri.

Brazilia a aşteptat 600.000 de turişti străini în timpul turneului de 30 de zile, dublu faţă de Africa de Sud în 2010, însă numărul vizitatorilor sosiţi în Brazilia pe durata CM 2014 s-a ridicat la un milion de persoane din 202 ţări, a anunţat ministrul brazilian al Turismului, Vinicius Lages, conform căruia un sondaj efectuat pe aeroporturile din cele 12 oraşe care găzduit meciurile Mondialului şi în 10 puncte ale frontierei terestre indică faptul că 95 la sută dintre turiştii străini şi-au exprimat intenţia de a reveni în Brazilia.

Peste trei milioane de brazilieni s-au deplasat, la rândul lor, în diverse locuri din ţară pentru a asista la Cupa Mondială 2014, eveniment acoperit de peste 20.000 de jurnalişti.

Un total de 16,7 milioane de persoane au fost transportate cu avionul în întreaga ţară, pe durata competiţiei, cu un record istoric de 572.000 într-o singură zi.

×