x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Brazilia şi Croaţia deschid balul Mondialului

Brazilia şi Croaţia deschid balul Mondialului

12 Iun 2014   •   08:35
Brazilia şi Croaţia deschid balul Mondialului

Brazilia, echipa gazdă, şi Croaţia vor juca meciul inaugural al Cupei Mondiale de fotbal 2014, una dintre cele mai aşteptate şi mai contestate, joi, de la ora 23,00 (ora României), pe Arena Corinthians din Sao Paulo.

Brazilienii sunt o naţiune a fotbalului şi aşteaptă de 64 de ani să câştige titlul mondial pe teren propriu şi să şteargă din memorie eşecul înregistrat în 1950 pe "Maracana", când Uruguayul se impunea cu scorul de 1-0 şi cucerea Cupa "Jules Rimet". Brazilia ţinteşte acum al şaselea său titlu mondial, după cele din 1958, 1962, 1970, 1994 şi 2002. Selecao a mai jucat meciul de deschidere la trei Cupe Mondiale, învingând Scoţia (1998) şi Mexic (1950) şi remizând cu Iugoslavia (1974).

Ceremonia de deschidere va dura 25 de minute şi la ea vor participa 600 de artişti, gimnaşti sau specialişti brazilieni în capoeira, festivitatea urmând să aducă "un omagiu celor trei bogăţii ale Braziliei: natura, poporul şi fotbalul".

Cântăreaţa americană Jennifer Lopez va interpreta "We Are One" împreună cu rapperul Pitbull, cântăreaţa braziliană Claudia Leitte şi grupul de percuţie brazilian Olodum la finalul ceremoniei de deschidere.

Fuleco este mascota oficială a Cupei Mondiale de fotbal 2014, un micuţ animal brazilian, un tatu cu trei dungi ameninţat cu dispariţia. Tatu-ul este supranumit de brazilieni "tatu-bola", întrucât se rostogoleşte atunci când este în pericol, singurul său mod de a se apăra, acesta fiind şi motivul pentru care a fost ales să devină mascota Cupei Mondiale din 2014. Peste 1,7 milioane de persoane au votat pentru a alege numele micuţului animal, care cântăreşte mai puţin de 1 kg şi se hrăneşte cu furnici, rădăcini şi fructe. "Fuleco" este o combinaţie de cuvinte în limba portugheză, fotbal (futebol) şi ecologie (ecologia). El este urmaşul lui Zakumi (de la CM din 2010 din Africa de Sud) şi Goleo (CM din 2006 din Germania).

×
Subiecte în articol: CM brazilia meci de deschidere