x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bursaspor va juca cinci meciuri pe teren neutru cu porţile închise

Bursaspor va juca cinci meciuri pe teren neutru cu porţile închise

13 Mai 2011   •   09:01
Bursaspor va juca cinci meciuri pe teren neutru cu porţile închise
Sursa foto: /Reuters

Echipa Bursaspor, la care evoluează Giani Kiriţă, va disputa cinci meciuri pe teren neutru, fără public, şi trei partide din deplasare fără suporteri, ca urmare a incidentelor ce au dus la anularea întâlnirii din week-end-ul trecut, cu Beşiktaş, informează ajansspor.com.

Consiliul de Conducere al Federaţiei Turce de Fotbal (TFF) a mai decis, joi, ca echipa Beşiktaş să fie declarată câştigătoare la masa verde a meciului cu Bursaspor, scor 3-0.

Sancţiunile hotărâte de TFF sunt valabile pentru ultimele două partide din acest sezon şi pentru încă şase din sezonul următor.

Treizeci şi patru de persoane, între care nouă poliţişti, au fost rănite, sâmbătă seară, la Bursa, în timpul gravelor incidente care au izbucnit înainte de meciul din etapa a XXXII-a a campionatului Turciei, dintre Bursaspor şi Beşiktaş Istanbul, care a fost anulat de autorităţi. Cu două înainte de începutul meciului, suporterii echipei Bursaspor au atacat cu pietre şi batoane fanii formaţiei adverse, iar poliţia a intervenit şi a utilizat gaze lacrimogene, conform guvernatorului Bursei, Sehabettin Harput. După zeci de minute de confruntări, care au transformat împrejurul stadionului într-un câmp de bătălie, poliţia a efectuat sute de arestări.

Federaţia turcă a decis anularea meciului, temându-se pentru siguranţa jucătorilor de la Beşiktaş.

De mai mulţi ani fiecare meci dintre Beşiktaş şi Bursaspor se soldează cu violente ciocniri între fani.

×